BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.491,65
HABER /  DÜNYA

Bilim dünyası şokta! Bacakları olan balık

Yeni Zelanda'da oltaya takılan bacaklı balık görenleri şaşkına çevirdi.

Abone ol

Yeni Zelanda'da tatil yapan bir ailenin oltasına takılan, bacakları olan ve simsiyah fenersi balığı kafaları karıştırdı. Bacakları olması başlı başına bir olay iken, simsiyah olması da çok nadir görülen detaylardan bir tanesi.

Sıradışı balık daha akvaryuma konulmadan yaşamını yitirdi. Ancak araştırılması için Yeni Zelanda Papa Müzesi'ne gönderildi. Araştırmacılar balığın çok ama çok nadir görülebilen bir tür olduğunu ifade ediyor. 'Fenersiler' olarak tanımlanan bu balık familyasının denizin çok derin yerlerinde görüldüğü söyleniyor.



DNA TESTİ SONUÇLARI BEKLENİYOR

Buldukları balığın ise tamamen siyah olması daha da kafa karıştırdı. Neredeyse, simsiyah bir fenersi balığın hiç görülmediği belirtiliyor. Bilimadamları DNA testlerinin sonuçlarını merakla bekliyor.

DENİZ TABANI İÇİN AYAKLARI VAR

Fenersi balıkların denizin derin, hatta tabana yakın ve ışık girmeyen yerlerinde yaşayabiliyor. Bulundukları ortamı avantaja çeviren bu balık familyası, kafasının üstündeki çevresini aydınlatabilen bir 'fener' ile avlarını kendine çekiyor. Tekinsiz karanlıkları kendi yararına kullanıyor.

Bulunan siyah fenersi balığın ise aynı zamanda deniz tabanına yakın yaşaması dolayısıyla 'bacaklara' sahip olması dikkat çekti.