BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.432,29

Bilgisayarınız ısınıyorsa aman dikkat!

Bilgisayarınız ısınıyorsa aman dikkat!

Dizüstü bilgisayarınızın aşırı ısındığının en önemli belirtisi, sistem fanlarının sürekli olarak azami hızlarda çalışmasıdır. bunun yanında performans sorunlarıyla da karşılaşabilirsiniz, çünkü sisteminiz işlemci hızını düşürerek aşırı ısınma sorunundan kurtulmaya çalışacaktır.bunlara ek olarak...

Bilgisayarınız ısınıyorsa aman dikkat!

Sonraki adım olarak, hava giriş ve çıkış kanallarını ve hava ızgaralarını temizleyin. Hava giriş ve çıkışlarını temizlerken, yine fanları elinizle sabitleyin ve elektrikli süpürge kullanarak tozları çekin. Bu işlem için de basınçlı hava kullanabilirsiniz.

Bilgisayarınız ısınıyorsa aman dikkat!

Buraya kadar uyguladığınız işlemler sorununuzu çözmekte yetersiz kalmışsa; bunlara ek olarak, gerekli tecrübeye sahipseniz soğutucu blokların altına, yeni termal macun sürebilirsiniz. Bu işlemin ardından soğutma blokları sıkıca ve tam oturmalıdır. Aksi halde bilgisayarınızın bileşenleri soğutulamaz ve hasar görebilir. Bu sebeple, bu işlemi yetkili servislerde yaptırmanızı öneriyoruz.

Bilgisayarınız ısınıyorsa aman dikkat!

Her durumda bilgisayarınızı sert ve tozsuz zeminlerde kullanmaya dikkat etmelisiniz. Çünkü hiçbir toz sorunu olmasa bile, uygun zeminde kullanılmayan dizüstünüz gerektiği şekilde soğutulamayacak ve aşırı ısınacaktır. Ayrıca sert ve tozsuz zeminlerde kullanmanız sayesinde, tozlanma sorununu önemli ölçüde geciktirmiş olursunuz.

Süreklilik haline gelen ısınma sorununun, bilgisayar bileşenlerinizin kullanım ömrünü önemli ölçüde kısaltabileceğini unutmayın