BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.437,39

Bilgisayarınız ısınıyorsa aman dikkat!

Bilgisayarınız ısınıyorsa aman dikkat!

Dizüstü bilgisayarınızın aşırı ısındığının en önemli belirtisi, sistem fanlarının sürekli olarak azami hızlarda çalışmasıdır. bunun yanında performans sorunlarıyla da karşılaşabilirsiniz, çünkü sisteminiz işlemci hızını düşürerek aşırı ısınma sorunundan kurtulmaya çalışacaktır.bunlara ek olarak...

Bilgisayarınız ısınıyorsa aman dikkat!

Sert yüzeylerde kullanmanız veya dizüstü bilgisayar soğutucusu kullanmanıza rağmen, aşırı ısınma sorunu yaşıyorsanız; bilgisayarınızı tozlardan arındırmanız gerekiyor demektir. Hava kanallarında ve soğutucu fanlarında biriken tozlar, bilgisayarınızın sağlıklı bir şekilde soğutulmasını engeller. Ancak, garanti kapsamındaki dizüstü bilgisayarınız aşırı ısınıyorsa, sorunu yetkili servisinde gidermenizi öneriyoruz.

Bilgisayarınız ısınıyorsa aman dikkat!

Herhangi bir temizliğe başlamadan önce bilgisayarınızın kullanma kılavuzunda, temizliğinin nasıl yapılacağını mutlaka inceleyin. Daha sonra temizliğe başlarken, ilk olarak aşağıdaki adımları izleyin:

- Bilgisayarınızı kapatın.
- Bataryayı çıkarın.
- Güç kablosunu çıkarın.
- Statik elektriğe karşı önlem alın.

Bilgisayarınız ısınıyorsa aman dikkat!

Bilgisayarınızın kullanım kılavuzunda açıklandığı şekilde, hava kanallarına ve soğutucu fanlarına ulaşın. Bu işlem bilgisayardan bilgisayara değişiklik gösterebilir.

Daha sonra soğutucu fanlarını, pamuklu çubuk yardımıyla dikkatlice temizleyin. Temizlik sırasında kesinlikle su kullanmayın, bunun yerine saf alkol kullanın ve kapatmadan önce alkolün tamamen buharlaştığından emin olun. Temizlik sırasında elektrikli süpürge de kullanabilirsiniz, ancak fanların zarar görmemesi için dönmemesine dikkat edin. Fanı bir elinizle sabitleyip dönmesini engelledikten sonra, elektrikli süpürgeyle tozları çekin. Basınçlı hava kullanılması durumunda da aynı yöntemi uygulayın.

Bilgisayarınız ısınıyorsa aman dikkat!

Sonraki adım olarak, hava giriş ve çıkış kanallarını ve hava ızgaralarını temizleyin. Hava giriş ve çıkışlarını temizlerken, yine fanları elinizle sabitleyin ve elektrikli süpürge kullanarak tozları çekin. Bu işlem için de basınçlı hava kullanabilirsiniz.