BIST 9.801
DOLAR 32,49
EURO 34,94
ALTIN 2.430,58

Bilgisayarınız ısınıyorsa aman dikkat!

Bilgisayarınız ısınıyorsa aman dikkat!

Dizüstü bilgisayarınızın aşırı ısındığının en önemli belirtisi, sistem fanlarının sürekli olarak azami hızlarda çalışmasıdır. bunun yanında performans sorunlarıyla da karşılaşabilirsiniz, çünkü sisteminiz işlemci hızını düşürerek aşırı ısınma sorunundan kurtulmaya çalışacaktır.bunlara ek olarak...

Bilgisayarınız ısınıyorsa aman dikkat!

Birçok dizüstü bilgisayar, soğutulması için gereken havayı alttan çeker. Dizüstü bilgisayarınızı düz olmayan (kanepe, dizlerinizin üzeri) veya yumuşak yüzeylerde (battaniye, yorgan, yastık vs.) kullanmanız durumunda, hava girişi engellenecektir. Bunun neticesinde bilgisayarınız yeterince soğutulamayacak ve aşırı ısınacaktır.

Bu durumdan sakınmak için, dizüstü bilgisayarınızı sert zeminlerde kullanın. Bu amaçlarla üretilmiş dizüstü standı veya herhangi, düz ve sert malzemeye sahip olan yüzeyi kullanabilirsiniz.

Bilgisayarınız ısınıyorsa aman dikkat!

Dizüstü bilgisayarlar için tasarlanmış soğutucular iyi bir çözüm olabilir. Fanlı yapıları gereği, bu soğutuculardan birisini almadan önce ihtiyaçlarınızı karşıladığından emin olmalısınız.

Dizüstü bilgisayarlarının, soğutma havasını genellikle alttan çektiklerinden bahsetmiştik. Bu sebeple, alacağınız dizüstü soğutucusu havayı yukarı vermek yerine aşağı çekiyorsa, soğutma performansını daha da düşürecektir.

Bilgisayarınız ısınıyorsa aman dikkat!

Dizüstü bilgisayarınız soğutma havasını alttan çekiyorsa, yukarı üfleyen bir dizüstü bilgisayar soğutucusu almalısınız. Bunun yanında, pasif soğutucuları da tercih edebilirsiniz. Bu soğutucular, hava üflemek yerine metal yüzeyleri yardımıyla ısıyı dağıtarak soğutmayı kolaylaştırırlar.

Bilgisayarınız ısınıyorsa aman dikkat!

Sert yüzeylerde kullanmanız veya dizüstü bilgisayar soğutucusu kullanmanıza rağmen, aşırı ısınma sorunu yaşıyorsanız; bilgisayarınızı tozlardan arındırmanız gerekiyor demektir. Hava kanallarında ve soğutucu fanlarında biriken tozlar, bilgisayarınızın sağlıklı bir şekilde soğutulmasını engeller. Ancak, garanti kapsamındaki dizüstü bilgisayarınız aşırı ısınıyorsa, sorunu yetkili servisinde gidermenizi öneriyoruz.