BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,96
ALTIN 2.438,51
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bilgi evleri hedef yükseltti

Mamak Belediyesi Bilgi Evleri, yeni eğitim ve öğretim yılına girmenin coşkusunu yaşıyor.

Abone ol

Okulların açılmasıyla birlikte bölgedeki dar gelirli, ihtiyaç sahibi çocuklara hizmet veren Bilgi Evleri yeni öğretim yılında hedef yükseltti.

Eylül ayı itibariyle 1580 öğrenciye eğitim veren Bilgi Evleri’ne vatandaşların ilgisi oldukça büyük. Bilgi Evleri Lalahan, Türközü, Başak, Kayaş, Kıbrısköyü, Anfi, Laika Akbilek,Demirlibahçe,Abidinpaşa,Peyamisefa olmak üzere 10 noktada hizmet veriyor.2.sınıftan 8.sınıfa kadar öğrencilere, Matematik,Türkçe,Sosyal Bilgiler,Bilgisayar,Fen Bilgisi,İngilizce branşlarında eğitim veriliyor.Geçtiğimiz eğitim ve öğretim yılında mevcut Bilgi Evlerinden Anadolu Liseleri ve Anadolu Öğretmen Liselerine öğrenci kazandıran Bilgi Evleri’nde öğrencilerin yanı sıra bazı veliler de verilen eğitimden faydalanıyor.

Çocuklara Milli Eğitim müfredatındaki derslerin yanısıra, özgüvenlerini kazanma noktalarında da çalışmalar sunuluyor. Her gün 1saat okuma saati belirleyerek öğrencilerin okumaya önem vermeleri sağlanıyor. Bilgi evlerinde öğrenciler 8 saat uygulamaya tabi tutulmakta. Her ay düzenli olarak sınavların yapıldığı Bilgi Evleri’nde öğrencilerin başarı seviyelerini yükseltmek için özel uygulamalar gerçekleştiriliyor. Bu yılkı hedefin çok daha üst seviyelere çekildiğini belirten Bilgi Evi yetkilileri. “Amacımız eğitim camiasında saygın bir başarı kazanmaktır.”dedi

Akgül: Artık Velilerle Öğrencilerin Şikâyetleri Değil; Başarısını Konuşuyoruz

Başkan Akgül, Bilgi Evleri’nde en az öğrenciler kadar velilere verilen önemin de altını çizdi.”Zaman zaman öğretmenlerimiz tarafından veli ziyaretleri yapılarak veliler bilinçlendiriliyor. Veli ziyaretlerinde çocuklar şikâyet edilmiyor, başarılarından bahsediliyor.” diyen Akgül, velilerin de çocuklara her anlamda destek olmaları gerektiğini söyledi. Akgül şöyle dedi:”Çocuklarımızı yetiştirme noktasında velilere çok iş düşüyor. Çocukların başarısı onların da başarısı olacaktır. Bu öğretim yılında hedefimizi daha da yükselttik ”

Akgül: Çocuklarımızı Çok Daha İyi Yerlerde Görmek İstiyoruz

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, her fırsatta öğrencilere verilen desteğin devam edeceğinin altını çizerek, burada eğitim gören öğrencileri çok iyi yerlerde görmek istediklerini belirtti. Akgül”Bu çocuklar çok başarılı çocuklar, bizim belediye olarak en büyük yatırımımız destek olmaktır. Çocuklarımızı çok daha iyi yerlerde görmek istiyoruz. Destek anlamında elimizden ne geliyorsa yapacağız.”dedi.