BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.438,90
HABER /  GÜNCEL

Bilge Köyü zanlıları Çorumda

Bilge köyündeki bir düğünde saldırıyı gerçekleştiren zanlılar, güvenlik gerekçesiyle Çorum'da yargılanacak.

Abone ol

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyündeki bir düğünde 44 kişinin öldürüldüğü saldırıyı gerçekleştiren zanlılar, güvenlik gerekçesiyle Çorum'da yargılanacak.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen ay Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyündeki bir eve düzenlenen ve 7'si çocuk 44 kişinin ölümüne neden olan saldırıyı gerçekleştirdikleri gerekçesiyle tutuklanan zanlılar haklarında iddianame hazırlanmıştı. İddianameyi hazırlayan 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 10'u tutuklu 11 sanığın yargılanacağı davanın güvenlik gerekçesiyle başka bir ilde yapılması için Adalet Bakanlığı aracılığıyla Yargıtay'a talep yazısı göndermişti.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin, 2009/8341 Esas numarası 2009/7882 Karar numaralı davanın Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılması kararlaştırdığı bildirildi. Yargıtay'dan bu konuda Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen resmi yazının henüz gelmediği öğrenildi.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, dava dosyasını Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderecek. Dosyayı inceleyecek olan Çorum Ağır Ceza Mahkemesi, bu aşamalardan sonra duruşma gününü belirleyecek.