BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.488,67
HABER /  GÜNCEL

Bıldırcın avına 7 bin lira ceza

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde yapılan operasyon sonucu usulsüz bıldırcın avlayanlara cezai işlem uygulandı.

Abone ol

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde yapılan operasyon sonucu usulsüz bıldırcın avlayanlara cezai işlem uygulandı. Ormanlık arazide ve avlaklarda, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerince yapılan kontrollerde, teyp, akü gibi bıldırcın sesi çıkaran aygıtlar kullanarak avlaklarda belgesiz avlanan 7 kişi yakalandı. Kaçak avlandıkları tespit edilenlere toplamda 7 bin 268 TL para cezası kesildi.

Yapılan kontrollerde 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'nun 28. maddesine aykırı olarak teyp, akü, projektör vb. bıldırcın sesi çıkaran cihazların mülkiyeti kamuya geçirilerek el konuldu. Ayrıca 4915 sayılı kanunun 14. maddesinin 2. fıkrasına aykırı olarak avcılık belgesi olmadan avlanma ve 12. maddesine aykırı olarak avlanma günü dışında, avlaklarda izin almadan avlanan kişiler hakkında idari yaptırım kararı alınarak belgesizlik, cihazla avlanma, belgeli av günü dışında avlanma ve gece avlanma gibi cezalardan kişi başına bin 78 TL para cezası kesildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri, av kaynaklarının sürdürülebilirliği için vatandaşlardan kaçak avlananları ve bıldırcın sesi çıkaran teyp kuranları kendilerine bildirilmesini istedi.