BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.410,70
HABER /  GÜNCEL

Bilbao gol olup yağdı

İspanya Kral Kupası Yarı Finali'nde Athletic Bilbao, deplasmanda 2-1 kazandığı ile maçın rövanşında Mirandes'i 6-2 mağlıp etti.

Abone ol

İspanya Kral Kupası Yarı Finali'nde Athletic Bilbao, deplasmanda 2-1 kazandığı ile maçın rövanşında Mirandes'i 6-2 mağlıp etti ve Kral Kupası'nda finale adını yazdıran ilk takım oldu.

İspanya'da sezonun en büyük mucizelerinden birisine imza atan 3. lig ekibi Mirandes, Villarreal-Racing Santander ve Espanyol gibi güçlü La Liga ekiplerini safdışı bırakıp, yarı finale kadar yükselmişti.

Ancak bu kez karşılarında, finale çıkmayı en az kendileri kadar isteyen bir Athletic Bilbao vardı. Mirandes'in sahasında oynanan ilk maçı 2-1 kazanan Bilbao, aslında tur için orada çok büyük bir avantaj yakalamıştı.

Bir mucize daha gerçekleştirip, finale çıkmak isteyen Mirandes, San Mames'te hiç de hayal ettiği şeyleri bulamadı. Henüz 11'inci dakikada Iker Muniain ile 1-0 öne geçen ev sahibi Bilbao, 14'te Markel Susaeta ve 22. dakikada Aurtenetxe ile 3-0'lık sonucu yakaladı. Zayıf rakibinin umutlanmasına bile izin vermeyen Bilbao, soyunma odasına da 3 farklı üstünlükle gitti.

İkinci yarıya ise rahat başlayan ev sahibi, maçın temposunu da sık sık düşürdü. 57'inci dakikada Blanco'nun golüyle farkı 2'ye indiren Mirandes, 71 ve 75'inci dakikalarda Fernando Llorente'nin gollerine engel olamayınca, Bilbao skoru 5-1'e getirdi.

Konuk takım Mirandes'in golcüsü Blanco, yeniden sahneye çıktı ve takımının San Mames'teki ikinci golü attı. Caneda'nın 88. dakikada kendi kalesine attığı gol ise maçın skorunu belirledi.

Athletic Bilbao, 2-1 ve 6-2'lik sonuçlarla rakibini 2 maçta da mağlup ederek, adını Kral Kupası finaline yazdırdı. Aldığı sonuçlarla bu sezon adından sıkça söz ettiren, küçük kasaba takımı Mirandes'in ise rüyası ise burada noktalandı. Athletic Bilbao'nun finaldeki rakibi, yarın akşam oynanacak Barcelona-Valencia maçının ardından belli olacak.