BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.507,75
HABER /  POLİTİKA

Bilal Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na dava

Başkanlığını Bilal Erdoğan'ın yaptığı TÜRGEV, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını mahkemeye taşıyor.

Abone ol
Kuruculuğunu ve başkanlığını Bilal Erdoğan'ın yaptığı TÜRGEV, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu mahkemeye veriyor. TÜRGEV, Kılıçdaroğlu'nun Bilal Erdoğan'a yönelik açıklamaları için kınadı. Mahkeme önünde Kılıçdaroğlu ile hesaplaşıyacağını duyuran Vakıf, CHP liderinin açıklamalarını ise yalan ve iftira olarak niteledi. Kılıçdaroğlu, Bilal Erdoğan'ın Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarına talimat verdiği, TÜRGEV'in ise rüşvetin merkezi haline geldiğini iddia etmişti.
 
Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), "CHP Genel Başkanı tarafından vakfımıza ve yönetim kurulu üyemiz Sayın Bilal Erdoğan'a yönelik kabul edilemez saldırıları tekraren şiddetle kınıyoruz" açıklamasını yaptı.
 
Vakfın yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın vakfın kuruculuğunu ve başkanlığını yürütmediğine vurgu yapılarak, bu bilgilere internet yoluyla ulaşılabileceği belirtildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyaset yapma tarzının eleştirildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kuşlara ev yapma hassasiyetine sahip bir milletin evlatları olarak vakıf kültürünü özümseyerek, gereğini yerine getirmeye gayret eden vakfımız, 1996'dan beri ülkemizde genç kızlarımızın eğitimlerine destek olmayı kendisine hedef edinmiştir. Bu kapsamda son olarak Gaziantep ilimizde misafir edilen Suriyeli kardeşlerimizi ve özellikle de onlar için kurulan okulları ziyaret ederek, kadın ve öğrencilerle özellikle ilgilenerek, vakıf olarak üzerimize düşen sorumluluğu üstlenmenin gayretinde olduk. İşte biz bu düşünce ile çalışırken, işimizi yaparken, aynı gün içinde CHP Genel Başkanı, işini yıllardır iyi yapamamanın vermiş olduğu acz içerisinde vakfımız ve Sayın Bilal Erdoğan'ı hedef almış, siyaset değil yalan, hakaret ve iftira üretmeyi tercih etmiştir." 
 
Açıklamada, "Kılıçdaroğlu'nun TÜRGEV ile ilgili iddialarını hiçbir zaman delillendiremediği" ifade edilerek, şöyle denildi: 

"Bunlarla beraber bilinmelidir ki, vakfımız diğer tüm vakıflar gibi her açıdan teftiş edilmekte ve denetimden geçmektedir. Kendisine tavsiyemiz, TÜRGEV şeffaflığında yapılarla değil, hiçbir icraatı hesap verilebilir olmayan ve uzun süredir değirmenine su taşıdığı izlenimi yarattığı yapıların çalışmalarını incelemesidir. Son olarak belirtmek isteriz ki, bu sözleri sebebiyle de ilgili kişi aleyhine hukuki süreç başlatılmıştır. Mahkemeler nezdinde hukuk önünde sözlerinin gerektirdiği karşılığı görecektir. Bu vesileyle, CHP Genel Başkanı tarafından vakfımıza ve yönetim kurulu üyemiz Sayın Bilal Erdoğan'a yönelik kabul edilemez saldırıları tekraren şiddetle kınıyoruz."