BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Bilal Erdoğan hakkında flaş savcılık kararı

İtalya'da hakkında hukuksuz biçimde soruşturma başlatılan Bilal Erdoğan hakkında savcılık takipsizlik kararı istedi. Savcılık, Bilal Erdoğan hakkındaki suçlamalara ilişkin delile rastlanmadığını açıkladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan hakkında İtalyan savcılığı takipsizlik talep etti. Savcılık, Bilal Erdoğan hakkındaki iddialarla ilgili herhangi bir delile rastlanmadığını açıklarken, mahkemeden suçlamayla ilgili takipsizlik kararı vermesini istedi.

İtalyan savcılığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan hakkındaki soruşturmada takipsizlik kararı talep etti. Türkiye'de hakkında yakalama kararı olan ve Fransa'ya kaçan Hakan Uzan'ın kendi suç duyurusuna rağmen ifade vermeye yanaşmadığı ortaya çıktı.

SAVCILIK DELİL BULAMADI

İtalyan haber ajansı ANSA'nın haberine göre, Bilal Erdoğan hakkında "kara para aklama" iddiasıyla geçen şubat ayında başlatılan soruşturmada savcılık, herhangi bir kanıta rastlamadığı gerekçesiyle tetkik hakimliğinden takipsizlik kararı verilmesini talep etti.
Başsavcı Giuseppe Amato'nun konuyla ilgili yaptığı açıklamayı yayınlayan İtalyan Dire Ajansı da haberde savcının "(Bilal Erdoğan'a) Atfedilen suçla ilgili herhangi bir delil bulunamadı." ifadelerine yer verdi.
Soruşturmaya yön verebilecek tek şeyin, soruşturmanın açılmasına yol açan suç duyurusunu yapan kişi olduğuna değinen Başsavcı Amato, söz konusu kişinin Fransa'da yaşadığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi muhalifi olduğunu ifade etti. Başsavcı, "Ancak, o, savcılarımıza ifade vermeyi reddedince savcılık için dosyanın arşive kaldırılmasını talep etmekten başka yapacak bir şey kalmadı." değerlendirmesinde bulundu.

CEM UZAN ORTADA YOK!

İtalyan basını, savcının "Fransa'da yaşayan kişi" şeklinde göndermede bulunduğu kişinin, iş adamı Hakan Uzan olduğunu bildirdi.
Türkiye'de yolsuzluk ve borçlarını ödemediği için hakkında yakalama kararı bulunan Uzan, Fransa'ya kaçarak bu ülkeye yerleşmişti.