BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Biden'e göre Cerablus operasyonu ne zaman bitecek?

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Türkiye'nin Cerablus operasyonunun ne zaman biteceğiyle ilgili konuştu. Biden, "Türkiye'nin IŞİD'i Suriye'den çıkarana kadar orada kalmaya hazırlıklı olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Abone ol

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Türkiye'nin Cerablus'a yönelik Fırat Kalkanı operasyonuyla ilgili hedefiyle ilgili konuştu.

Ankara'nın ardından İsveç'e geçen Biden, başkent Stockholm'de Başbakan Stefan Löfven ile düzenlediği basın toplantısında, FETÖ darbe girişimine karşı gösterilen direnci överek, "Türk halkı çok cesurca, tank ve uçaklara rağmen demokrasinin arkasında durdu" dedi.

GÜLEN'LE İLGİLİ KARARI FEDERAL MAHKEME VERECEK

Gazetecilerin Fetullah Gülen'in iadesine yönelik Türkiye'nin talebi, ABD'nin resmi ziyaretinin geç gerçekleştiği yönündeki eleştiriler ve Türkiye'de darbe sonrasında yaşanan gözaltılarla ilgili sorusuna Biden, "Türkiye'nin Gülen'e karşı öfkesini anlayabiliyorum. Gülen'in Türkiye'ye iadesini Federal Mahkeme karar verecek.'' yanıtını verdi.
Biden, "Türkiye büyük bir facia atlattı. Onun için Türkiye'ye zaman vermeliyiz. Türk halkı çok cesurca, tank ve uçaklara rağmen demokrasinin arkasında durdu. Halk kendi demokrasisine sahip çıktı." diye konuştu.

TÜRKİYE SONUNA KADAR KALMAYA HAZIRLIKLI

Cerablus'ta IŞİD'e yönelik Fırat Kalkanı operasyonunu da değerlendiren Biden, "Türkiye'nin DAEŞ'i Suriye'den çıkarana kadar orada kalmaya hazırlıklı olduğunu söyleyebilirim." görüşünü dile getirdi.

AVRUPA İÇİN KÖTÜ BİR ANLAŞMA

Avrupa ile Rusya arasındaki Kuzey Akımı Boru Hattı Anlaşması'na da değinen Biden, bu anlaşmanın enerji güvenlik projeleri açısından riskler taşıdığını ve "Avrupa için kötü bir anlaşma" olduğunu söyledi.