BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,55
ALTIN 2.492,44
HABER /  GÜNCEL

Beyaz'a ve Ayşe Çelik'e terör soruşturması!

İSTANBUL Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, ünlü sunucu Beyazıt Öztürk, Beyaz Show yapımcısı ve programda konuşan Ayşe Çelik hakkında soruşturma başlattı.

Abone ol

İSTANBUL Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 8 Ocak 2016'da Kanal D'de isimli televizyon kanalında yayınlanan ''Beyaz Show'' isimli programda terör örgütü propagandası yapıldığı iddiasıyla soruşturma başlattı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "8 Ocak 2016 tarihinde Kanal D isimli televizyon kanalında yayınlanan Beyaz Show isimli programda terör örgütü propagandası yapıldığı iddiasıyla ilgili olarak cumhuriyet başsavcılığımızca 9 Ocak tarihinde soruşturma başlatılmıştır. Program CD'si incelenmeye alınmış olup, program sorumlusu, canlı yayına bağlanan ve program sunucusu soruşturma kapsamına alınmıştır" denildi.

SAVCILIK DOSYA TALEP ETTİ

"Güvenlik güçleri tarafından annelerin ve çocukların öldürüldüğü yolunda beyanlarda bulunarak terör örgütü propagandası yaptığı, program sunucusu ve sorumlusununda bu olaya zemin hazırlayarak, propagadanın devam ettirilmesine izin verildiği" öğrenilen soruşturmada, sunucu Öztürk'ün telefonla bağlanan kadının sözlerine karşılık seyirciyi alkışlattırdığının tespit edildiği için soruşturmaya dahil edildiği kaydedildi. Savcılık, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından başlattığı soruşturmayla ilgili olarak dosyayı talep etti.

BEYAZ ÖZÜR DİLEDİ

Beyaz, kendi şov programında yaşananlar için izleyiciden özür diledi. Programa telefonla katılan ve kendisini öğretmen olarak tanıtan Ayşe Çelik'in yaptığı PKK propagandası karşısında gelen tepkileri de anlayışla karşıladığını anlatan Beyaz, istemeden böyle bir olaya adının karışmasından dolayı da büyük üzüntü yaşadığını söyledi.

"Üzgünüm ve şaşkınım. Benden beklenebilir mi böyle bir şey. Benim tavrım belli, vatana toprağa bayrağa olan bağlılığım belli." diyen Beyazıt Öztürk, konuşmasının devamında "O ilk cümleyi duyunca benim beynim durdu orada. Kendi iç sesimi dinlemekten konuşan kişiyi dinleyemedim. Öğretmenim deyince ben de Milli Eğitim Bakanlığı'mızdan bir öğretmen zannettim ama öyle olmadığı ortaya çıktı zaten." ifadelerini kullandı.