BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Beyaz TV'ye bir kötü ROK haberi daha! Lisansı iptal...

Rasim Ozan Kütahyalı'nın Beyaz TV'deki Beyaz Futbol programında Boşnaklara yönelik çirkin sözleri nedeniyle RTÜK'ün kestiği rekor ceza Beyaz TV için şok bir sonuç daha doğurdu. Beyaz TV'nin lisansı iptal edilebilir...

Abone ol

Rasim Ozan Kütahyalı'nın Beyaz TV'deki Beyaz Futbol programında Boşnaklara yönelik çirkin sözleri nedeniyle RTÜK'ün kestiği rekor ceza Beyaz TV için şok bir sonuç daha doğurdu. Rasim Ozan'ı kovan Beyaz TV'nin lisansı iptal edilebilir...

RTÜK, Beyaz TV'yi 5 kez program durdurma ve yüzde 5 idari para cezası ile cezalandırmıştı. Beyaz TV'ye geçen ay kazandığı reklam gelirinin yüzde beşi oranında ceza uygulanacak.

VERİLEBİLECEK EN AĞIR CEZA

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, RTÜK'ün Beyaz Futbol'a verdiği ceza için bomba bir iddiada bulundu. "Bugüne kadar verilebilecek en ağır ceza" diyen Tanal, Beyaz TV'nin lisansının tehlikeye girdiğini duyurdu.

BİR DAHA CEZA ALIRSA LİSANSI İPTAL EDİLİR

Kişisel Twitter hesabından "Rasim Ozan Kütahyalı’yı Boşnak vatandaşlarımıza yönelik çirkin üslubundan dolayı, şikayet ettiğimiz RTÜK dilekçemiz sonuçlandı. RTÜK Beyaz TV’ye bugüne kadar verilebilecek en ağır cezayı kesti" diyen Tanal, "Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunu’nun 8’nci maddesi 1’inci fıkrası B,F ve M bendlerine göre Beyaz TV bir daha ceza alırsa yayın lisansı iptaline gidecek!" iddiasında bulundu.