BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.298,20
HABER /  DÜNYA

Beyaz Saray'dan beklenen rehine açıklaması geldi!

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Caitlin Hayden, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü tarafından rehin tutulan Türkiye'nin Musul Konsolosluğu personelinin serbest bırakılmasından memnuniyet duyduklarını bildirdi.

Abone ol

Hayden, yaptığı yazılı açıklamada, "Onların serbest kalışını ve aileleriyle yakında buluşacak olmalarını sevinçle karşılıyoruz" ifadesini kullandı.

Rehinelerin serbest bırakılması ABD medyasında da geniş yankı buldu. ABD’nin önde gelen televizyonu CNN, aralarında Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz’ın da bulunduğu rehinelerin serbest bırakılmasını son dakika olarak duyurdu.

ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times da haberi, “IŞİD tarafından rehin alınan onlarca Türk rehine serbest bırakıldı” başlığıyla duyurdu. New York Times haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Tam bir gizlilik ve sabır içinde başlatılan kurtarma operasyonu başarıyla tamamlandı” ifadelerine yer verdi. Kurtarma operasyonu ile ilgili fazla detaylı bilginin olmadığını belirten New York Times, “Türk medya kaynaklarına göre rehineler için fidye ödenmedi. Türkiye rehineleri takip etmek için insansız hava araçları kullandı” bilgisine yer verdi. Gazete ayrıca Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, rehineler için temaslarda bulunduğu Bakü’den Urfa’ya geldiğini yazdı.

Bir başka gazete Washington Post ise haberi “49 rehine serbest bırakıldı” başlığıyla okuyucularına duyurdu. Türkiye’nin şu ana kadar karşılaştığı en ciddi rehine krizi olduğuna dikkat çeken gazete, IŞİD’in iki Amerikalı gazeteci ve bir İngiliz vatandaşının kafasını kestiğini hatırlattı.