BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,79
ALTIN 2.503,17
HABER /  GÜNCEL

Beyaz Saray'daki fotoğrafa dikkat yeni dönemin iki sinyali!

TGRT Haber'de izleyiciyle buluşan İnternethaber Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık ve İnternethaber yazarı Süleyman Özışık Erdoğan'ın ABD ziyaretide konuşulmayanları konuştular.

Abone ol

İnternethaber Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık ile İnternethaber yazarı Süleyman Özışık, TGRT Haber'de Perde Arkası programıyla izleyiciyle buluştu. 

TGRT Haber'de dün akşam yayınlanan programın ana gündem maddesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump'ı ziyaretiydi. Erdoğan-Trump buluşmasının satır detaylarını masaya yatıran Özışık kardeşler heyetler arası yemekli görüşmede çekilen fotoğrafta konuşulmayanları konuştu. 

Beyaz Saray'da heyetler arası görüşmede masanın başında ve sonundaki isimleri dikkat çeken Özışık kardeşler, Erdoğan'ın başkanlığındaki yeni dönemin ilk sinyallerinin bu fotoğrafta gizli olduğu yorumunda bulundular. Fotoğrafta Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın masanın en başında oturması ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın Donald Trump'ın damadı Jared Kushner ile karşı karşıya oturmasına dikkat çeken Süleyman Özışık şu yorumda bulundu:

"İbrahim Kalın'ın oraya kendi kendine oturmadığı belli. İbrahim Kalın masada arabulucu bir devlet adamı gibi duruyor. Biri sanki özellikle davet etmiş ve oraya oturtmuş gibi. Berat Albayrak'ın o masada olması çok önemli."

DAMATLAR KANKA OLMUŞ

İbrahim Kalın'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurtdışı gezilerindeki kilit adamı olduğunun altını çizen Hadi Özışık, fotoğrafa ilişkin şu yorumlarda bulundu:

"Yurtdışına çıkınca Erdoğan'ın adamı İbrahim Kalın oluyor. İbrahim Kalın Erdoğan'ın ziyareti öncesi Hakan Fidan ve Hulusi Akar'la ABD'ye de gitti. Orada ayaküstü bir görüşme yapıldığı falan söylendi ama işin aslının böyle olmadığını biliyorum. Bu fotoğraf gerçekten önemli. İki isim üzerinde de konuşulur. Masanın başında İbrahim Kalın'ın oturması sonunda da iki damadın samimi hali. Berat Albayrak ve karşısında Trump'ın damadı. Kanka vaziyeti başladı. "

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan (sol 4), Beyaz Saray Oval Ofis'te ABD Başkanı Donald Trump (sağ 3) ile baş başa görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump tarafından onuruna verilen öğle yemeğine iştirak etti. Yemeğe Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar (sol 3), Adalet Bakanı Bekir Bozdağ (sol 2), Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu (sol 5), Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci (sol 6), Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak (solda), Milli Savunma Bakanı Fikri Işık (sol 7), MİT Müsteşarı Hakan Fidan (sol 8) ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın (sol 9) ile ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson (sağ 2) da katıldı.

ERDOĞAN AĞZIYLA KUŞ TUTSA...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'ye gitmemesi, Erdoğan'ın ABD'ye giderse tutuklanacağı yönünde yayılan yalan haberleri de değerlendiren ikili, "Erdoğan nefreti öyle bir hal aldı ki Erdoğan ABD'de ağzıyla kuş tutsa 'kuşun rengi ne' tartışması başlayacak" yorumlarında bulundular. 

ERDOĞAN MESAJI NET VERDİ

"Trump da Erdoğan gibi ne yapacağı belli olmayan bir lider" yorumunda bulunan Süleyman Özışık, YPG'ye silah verilmesiyle ilgili Erdoğan'ın mesajının net olduğunu söyledi. 

Özışık, Erdoğan'ın "Stratejinizi değiştirmezseniz Türkiye olmadan Ortadoğu'da bir strateji geliştiremezsiniz. Bunu bize rağmen yapamazsınız" mesajının yerine ulaştığını söyledi. 

FETÖ'NÜN TESLİM EDİLECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM

Erdoğan-Trump görüşmesinin bir diğer önemli maddesi de Fetullah Gülen'in iadesiydi. Konunun görüşmede gündeme geldiğini ancak basına yansıyan kısımda çok da konuşulmadığına dikkat çeken Süleyman Özışık, "FETÖ'nün bu aşamada teslim edileceğini düşünmüyorum. FETÖ'yle iş ve ilişkiler bitmedi bu kapıyı zorlamak lazım. Amerika derin devletinin FETÖ'yle işi bitmedi" dedi. 

Özışık, terör suçlamasıyla Türkiye'de tutuklu bulunan Papaz Andrew Brunson'ın ABD iadesini de yorumladı. Özışık, "Papaz takası yapılabilir. Ama arada fark var bizimki sinek papazı. Gerçi papaz diyoruz ama papaz mı haham mı belli değil" diye konuştu. 

REİSE SÖKMEDİ!

Programda sosyal medyada paylaşılan ilginç bir videoya da yer verildi. Donald Trump'ın dünya liderlerini karşılama ve tokalaşma görüntülerinin yer aldığı video, Trump'ın Erdoğan'ı karşılama konusunda ne kadar dikkatli ve hassas davrandığını gözler önüne serdi. 

Hadi Özışık sözkonusu videoya ilişkin şu yorumu yaptı:

"Bu görüntüleri izleyince aklıma Hasan Celal Güzel geldi. Kudretli olduğu dönemde kim olursa olsun bir çekerdi kendine doğru elini bir sıkardı. Onunla tokalaşmaktan herkes kaçardı. Şimdi aynı durum Trump için geçerli. Bu görüntüler üzerine sosyal medyada 'Herkesi kendine çeken Trump, bizim Reise sökmedi' yorumları yapıldı. Günün tweeti buydu."

İşte Trump'ın o videosu...