BIST 9.028
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.279,71
HABER /  GÜNCEL

Beyaz Saray zirvelerinin değişmez ismi!

Egemen Bağış, Başbakan Erdoğan'ın Beyaz Saray'da ABD başkanları ile yaptığı tüm görüşmelere katılarak rekor kırdı.

Abone ol

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 10 Aralık 2002'den bu yana Başbakan Erdoğan'ın Beyaz Saray'da ABD başkanları ile yaptığı tüm görüşmelere katılarak rekor kırdı.

 Bakan Bağış, Türkiye Cumhuriyeti ile Amerika Birleşik Devletleri arasında yapılan zirvelerde değişmez isim olarak yer aldı. Egemen Bağış, ilk olarak, 3 Kasım 2002'de yapılan genel seçimlerin
 ardından, Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı sıfatı ile ABD'ye gerçekleştirdiği ziyarete katılmıştı. O dönemde İstanbul Milletvekili olan Bağış, Beyaz Saray'da gerçekleşen Erdoğan-Bush görüşmesinde AK Parti Genel Başkanı Dışilişkiler Danışmanı olarak yer almıştı.

 Egemen Bağış, Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olmasının ardından da ABD başkanları ile beyaz Saray'da yaptığı görüşmelerde hazır bulundu. Erdoğan-Bush ve Erdoğan-Obama görüşmelerinin değişmez ismi olan Bağış; İstanbul Milletvekili, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, bakan olmasının ardından Devlet Bakanı ve Başmüzakereci, Avrupa Birliği Bakanlığı'nın kurulmasından sonra da Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci olarak tüm görüşmelere katıldı.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Başbakan Erdoğan'ın dün Beyaz Saray'da ABD Başkanı Barack Obama ile gerçekleştirdiği görüşmede de hazır bulundu. Bağış ile Obama arasında oldukça sıcak bir sohbet gerçekleşti.