BIST 9.125
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57
HABER /  GÜNCEL

Beyaz Saray: İki ülke arasında yeni sayfa açılacak

Başbakan Binali Yıldırım ile ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in Beyaz Saray Roosevelt Salonu'nda basına kapalı gerçekleşen görüşmesi sonrası yapılan açıklamada ''​iki ülke arasında yeni sayfa açılacak'' denildi.

Abone ol

Washington'daki temaslarına devam eden Başbakan Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile bir araya geldi. Görüşme sonrası Beyaz Saray'dan yapılan açıklama​da "İki ülke arasında yeni sayfa açılacak. Terör tehditlerine karşı ABD Türkiye'nin yanında" denildi.

Başbakan Yıldırım'ın ABD Başkan Yardımcısı Pence ile görüşmesinde, Türkiye'nin, YPG terör örgütüne silah verilmesi konusunda duyulan rahatsızlığı ve desteğin sona erdirilmesi yönündeki beklentileri hatırlatıldı.

Görüşmeye, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ile Başbakan Yıldırım'ın Dışişleri Başdanışmanı Kerim Uras ve diğer yetkililer katıldı.

MASADA 3 ANA KONU VARDI

Heyetler arası görüşmede masada  ABD'nin terör örgütü PYD/PKK'ya verdiği silahlar, Gülen'in iadesi ve  Vize krizi vardı.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Başbakan Binali Yıldırım ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in görüşmesi sonrası Beyaz Saray'dan açıklama yapıldı. Beyaz Saray, açıklamada "İki ülke arasında yeni sayfa açılacak. Terör tehditlerine karşı ABD Türkiye'nin yanında. İki ülke yapıcı diyalog konusunda mutabık kaldı. Ortadoğuda istikrar ABD ve Türkiye'nin çıkarınadır. " ifadeleri kullanıldı.

SIRADAKİ DURAK NEW YORK

Görüşmenin ardından  Başbakan Yıldırım  Beyaz Saray'dan ayrılarak  Washington'daki temaslarını bitirmiş oldu. Binali Yıldırım'ın  ABD temasları New York'ta devam edecek.