BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.310,20
HABER /  POLİTİKA

Beştepe'de çok kritik zirve!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Orgeneral Hulusi Akar'ı kabul etti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul etti. Yaklaşık 2,5 saat süren görüşmede 15 Temmuz gecesi yaşanan hain kalkışma ile 28 Temmuz'da yapılacak Yüksek Askeri Şura'nın görüşüldüğü belirtildi.

Erdoğan ile Akar'ın Beştepe'deki görüşmesi sona erdi. Akar'ın 15 Temmuz gecesi yaşanan hain kalkışmayla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a geniş kapsamlı bilgi verdiği belirtilen görüşme dün akşam yaklaşık 2 saat 30 dakika sürdü.

GÖRÜŞME SONA ERDİ

Saat 17.30'da başlayacak görüşme saat 18.20'de gecikmeli olarak başladı. Görüşmeyle ilgili Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından tek karelik bir fotoğraf paylaşıldı. Fotoğrafta Erdoğan'ın sivil olduğu, kravat takmadığı görüldü.

İLK KEZ BAŞ BAŞA GELDİLER

Beştepe'deki Erdoğan- Akar görüşmesi 15 Temmuz'daki FETÖ darbe girişimi sonrası ilk kez baş başa yapılan bir görüşme olarak kayıtlara geçmiş oldu.

AKAR'IN 3 YIL DAHA SÜRESİ VAR

Bu arada MİT Müsteşarı Hakan Fidan gibi Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın 15 Temmuz gecesi sonrası kendileriyle ilgili tasarrufu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bıraktıkları belirtiliyor. Bu da Akar'ın Erdoğan'ın istemesi halinde istifasını sunabileceği anlamına geliyor. Akar'ın 3 yıl daha görev süresi bulunuyor.