BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,94
ALTIN 2.426,76
HABER /  GÜNCEL

Besleme PYD'nin IŞİD rezaleti: Esirleri serbest bıraktılar

AFRİN harekatında köşeye sıkışan PKK/PYD kirli oyunlara başvurmaya başladı. ABD'nin IŞİD ile savaşıyor diye beslediğini söylediği PYD, TSK ile savaşmaları karşılığında hapistekileri militanları serbest bıraktı.

Abone ol

Zeytin Dalı harekatının 3. gününde Afrin'den gelen haberler ABD beslemesi PKK/PYD'nin gerçek yüzünü ortaya koydu. IŞİD ile savaşıyor gerekçesi ile silahlandırılan PYD, TSK ile savaşması karşılığında elindeki militanları serbest bıraktı.

TSK karşısında tutunamayan PKK/PYD militanları ilk sıcak temasların ardından mevzilerini terkederek kaçıyorlar. Örgüt kaçışları durduramayınca IŞİD silahına başvurdu.

Afrin’deki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, terör örgütü, Zeytin Dalı Harekatı’nda kullanmak üzere DEAŞ’lı teröristlerle anlaşmaya vardı. PYD/PKK, daha önce çatışmalarda sağ ele geçirdiği DEAŞ’lıları, TSK ve ÖSO güçlerine karşı savaşmaları şartıyla hapishanelerden çıkardı.

METE YARAR DEMİŞTİ

Mete Yarar bir gazeteye verdiği demeçte PKK/PYD'nin IŞİD silahını kullanacağını söylemiş ve şu analizi yapmıştı;

-'PYD-DEAŞ ilk defa işbirliği yapmadı. Rakka operasyonu sırasında DEAŞ PYD’lilerin arabasıyla taşındı. Deyrizor’a götürüldüler. Deyrizor DEAŞ, PYD adına Esad ve Rus güçlerine saldırdı. Bugün farklı bir şey olacağını beklemeyin. PYD içerisinde yüzlerce DEAŞ’lı olabilir."

DAHA ÖNCE DE SERBEST BIRAKMIŞLARDI

PYD/PKK daha önce de ABD’nin bilgisi dahilinde Rakka kent merkezinde kuşattığı DEAŞ teröristleriyle anlaşmaya vararak bölgeden tahliye etmiş, bunların önemli bir bölümü Türkiye’ye sızmak üzere sınır hattına yönelmişti. Örgüt militanları ile Türkiye'ye karşı canlı bomba olmaları karşılığında anlaşılmıştı.

Mete Yarar'dan bomba iddia! Traşlı IŞİD'liler PKK saflarında...

Korkunun böylesi! Abdullah Ağar'ın olay Afrin paylaşımı