BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,19
HABER /  GÜNCEL

Beşir Atalay'dan terörle mücadele planı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, terörle mücadele konusunda değerlendirmelerde bulundu

Abone ol

Terörle mücadelede 90’lı yıllara geri dönülmeyeceğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Demokratik Açılım”ın süreceğini belirtti ve “Hukuk dışına çıkılmayacak, olağanüstülük olmayacak” şeklinde konuştu.

90’lı yıllara mı dönülüyor?' tartışmalarını doğru bulmadığını ifade eden Atalay,"90’lı yıllar geride kaldı. O günler gibi asla olmayacak. Çalışmamız çok şeffaf olacak, hak ve hukuk içinde olacak."dedi.

'TERÖRLE ANAYASA ÇALIŞMALARINI ENGELLEMEK İSTEDİLER'

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, terörle mücadele konusunda NTV'nin sorularını yanıtladı. Terör örgütü kesiminde seçim sonrasında çok hızlı bir hareketlenme olduğunu belirten Atalay şunları söyledi:"Seçim sonrasında terör başladı. Polisin, askerin operasyonu yok. Mayınlı tuzaklar kuruldu, şehitler verildi. 13 şehidimizin verildiği gün özerklik açıklaması oldu. Meclis’e gelmeyip, Diyarbakır’da toplandılar. Terörü tırmandırmaya, huzur ortamı bozmaya, anayasa çalışmalarını engellemeye yönelik gelişmeler bunlar."

'AÇILIM AYNEN DEVAM EDECEK'

Ramazan ayına rağmen şiddet gelişince cevap vermek kaçılmaz olduğunu belirten Atalay, saldırıların karşılıksız kalmayacağını söyledi. Atalay "Bütün birimlerimiz eşgüdüm içinde, uyum içinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Hava ve kara boyutu eşgüdüm içinde sürüyor. Güvenlik boyutu bütün kapsamı ve detayıyla en ciddi şekilde yürütülüyor. Farklı gelişmeleri göreceğiz. Demokratik Açılım projemiz aynı paralelikte gidecek." ifadesinde bulundu.

'TERÖRE FAZLASIYLA KARŞILIK VERİLECEK'

BDP'nin Meclis'e gelmesi gerektiği çağrısında bulunan Beşir Atalay konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çözüm Meclis çatısı altında olsun' dedik ama gelmediler. Fonksiyonlar üstlenmedi, üstlenemediler. Medyayla görüşeceğiz, muhalefetle görüşüp en geniş şekilde paylaşacağız. BDP önce Meclis’e gelmelidir. Sorunun nihai çözümü, daima ajandamız içinde olacak. Ama biz devletiz; polis, asker ve vatandaşımıza terör eylemi olunca buna fazlasıyla karşılık vereceğiz. Terör örgütünün finans kaynaklarına karşı AB’de ciddi operasyonlar yapıldı. ABD’yle istihbarat paylaşımı sürüyor.