BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.430,13
HABER /  GÜNCEL

Beşir Atalay'dan son dakika Bank Asya açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay Bank Asya'ya ilişkin son dakika açıklama yaptı.

Abone ol

Bank Asya'ya TMSF tarafından el konulmasına ilişkin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay'dan kritik bir açıklama geldi.

"BANK ASYA KARARI SİYASİ MİDİR?"


Atalay, bir muhabirin kendisine yönelttiği 'Bank Asya'ya el konulması siyasi bir hamle midir?' sorusuna,  "Orada bir risk varsa, bu tür tedbirler alınır. Bank Asya konusu yeni gündemde değil siyasi bir etkilenmeyle olacak olsaydı çok daha önceden olurdu. Risk aşamasına geldiği için oradaki mevduat sahiplerini korumak adına yapılmıştır" diye cevap verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalayparti genel merkezde basın toplantısı düzenledi. Atalay basın toplantısında AK Parti'nin seçim takvimi ve kampanyaları ve adaylık ücretlerine ilişkin çok kritik açıklamalar yaptı.

BANK ASYA İÇİN NE DEDİ?

Atalay, Bank Asya'ya TMSF'nin el koyması konusunda

AK PARTİ'NİN İLK KEZ YAPACAĞI KAMPANYA YÖNTEMİ

Atalay, yaklaşan 7 Haziran seçimleri için AK Parti'nin hazırlıkalrına ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Adaylar ve seçim kampanyalarına ilişkin Atalay, '14 Nisan'da geçici listelerin açıklanmasının ardından 15 Nisan'da 550 milletvekiliyle tanıtım programları, partinin seçim şarkıları ve kampanyaların tanıtılacağı'nı belirtti ve bu seçimlerde farklı bir yöntem olarak '7 bölgede de ayrı ayrı tanıtım programları yapılacağını, bölge milletvekilleriyle de kampanya yöntemlerin paylaşılacağını, bir nevi kampanya eğitimi yapılacağını' söyledi.

Atalay şöyle konuştu:

ADAYLAR NASIL BELİRLENECEK?

Adaylar merkez yoklamasıyla belirlenecek. Teşkilat mensupları aday adayı olmak için istifa etmesinler. Özel aidat olarak erkek adaylardan 5 bin kadın adaylardan 2 bin 500 lira alınacak, engellilerden özel aidat alınmayacak.

MERKEZ YOKLAMASI

AK Parti olarak tüm seçim çevrelerinde seçime iştirak edeceğiz. Parti adaylarının tespit ve sıralamasında merkez yoklamasını esas aldık. Aday adaylık başvurusu 11 Şubat 2015’te başlayacak 20 Şubat’ta bitecek. Bu başvurular genel merkez ya da il teşkilatlarına yapılabilir. Biz daha önce bir ilke kararı aldık. Son kongrede teşkilatlarımızda yöneticiliğe aday olan ve seçilen kişiler için aday adaylık söz konusu olmayacak.

ADAY ADAYI OLMAK İÇİN YAPILAN İSTİFALAR

İli ilçe başkanlığı, kadın kolları gibi görevlere aday olup seçilenler aday olamayacak. İstifa etseler dahi aday yapılmayacaklar. Bunu daha önce açıklamıştık. Teşkilat mensubu arkadaşlarımız aday adayı olmak için hiç istifa etmesinler. Belediye başkanlarımız belediye ve il genel meclisi üyelerimiz de aday adayı olmak için istifa etmesinler listeye giremeyecekler. Aday adaylarımızdan erkeklerden başvuruda 5 bin lira kadın adaylardan 2 bin 500 lira alınacak. Engellilerden ise hiç özel aidat başvuruda alınmayacak.


besir-atalay.20150204123310.jpg

KOMİSYON ÇALIŞMALARI

28 Şubat-1 Mart tarihlerinde temayül yoklaması yapılacak. 6 Mart'tan itibaren komisyon çalışmaları, mülakatlar yapılacak. Her seçim çevresinde bizim kamuoyu yoklamaları oluyor. Onlar da bu takvim içinde yapılacak.Aday adayları ile ilgili vatandaşların görüşleri alınacak. Büyük seçim kampanyasına hazırlanıyoruz.

KAMPANYA HEDEFİ

Hedefimiz pozitif kampanya yapmak, Türkiye'yi demokrasi bayramına çevirmek. Kampanyamızı 15 Nisan'da tanıtacağız. 7 bölgede ayrı tanıtım programları yapacağız.

HAKAN FİDAN ADAY OLACAK MI?

Benim bildiğim bir konu değil. Sayın cumhurbaşkanımız ve başbakanımız paylaşmışlar. Ben doğrusu o konuda bir şey söyleyemeyeceğim.