BIST 9.458
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.497,94
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Beşir Atalay'dan 'şerefsiz' tepkisi

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'dan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'kim şerefsiz' açıklamasına tepki gecikmedi

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, anamuhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Devlet - PKK görüşmelerinin kaydı olduğu iddia edilen ses bandı için yaptığı "şerefsizlik" açıklamasına cevap verdi ve Kılıçdaroğlu'nu "fırsatçılıkla" suçladı.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?
Devlet ile PKK arasında yapıldığı iddia edilen görüşmenin ses kaydını bugün değerlendiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kapalı kapılar ardından farklı konuşulduğunu söylemiş ve "Biz 'görüşme yapılıyor' dediğimizde Başbakan 'ispatlamayan şerefsizdir' demişti. Merak ediyorum kim şerefsiz?" demişti.
Ayrıntıları okumak için TIKLAYIN...

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın CNN Türk'te gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu:

DEVLET - PKK SES BANDI İDDİASI

Görüşmenin kaydedilmesi ve yayınlanması tabii ki gayrı ahlaki, kabul edilmesi mümkün olmayan şeylerdir. Hiçbir şekilde tasvip edilmesi mümkün değildir.

"KILIÇDAROĞLU'NUN YAPTIĞI FIRSATÇILIKTIR"

Anamuhalefet partisi başkanı, kurum (MİT) "inceleyeceğiz" açıklaması yapmışken hemen mal bulmuş mağribi gibi olayın üzerine atlaması ve bu kadar ileri açıklamalarda bulunmasını esefle karşılıyoruz. Bunun adı fırsatçılıktır. Küçük birşeyler çıksın da bundan yararlanalım anlayışı ucuzluktur. Kendi politikası olmayanların yararlandığı bir yöntemdir bu. Başkalarından bir açık bulalım da bunu kullanalım derler. Bunun yerine kendi politikalarını kendi tekliflerini açıklasınlar.

SORUMSUZ ÜSLUP

Risk almadan bu sorunlar çözülmez. Eğer hükümet sorunları çözmek için risk almaya başladığında muhalefet bunu ucuz bir şekilde "şerefli, şerefsiz" biçiminde kullanmaya başlarsa o zaman maksat hasıl olmaz. Ben açıkcası anamuhalefet partisi lideri sayın Kılıçdaroğlu'dan bu konuda daha sorumlu bir üslup beklerdim.