BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,04
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bu polemik daha çok su kaldırır!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a söylediği 'ruh sağlığından endişe ediyorum' sözüne iktidardan yanıt geldi

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında söylediği "ruh sağlığından endişe ediyorum" sözlerine yanıt verdi. Atalay'ın sözleri de Kılıçdaroğlu'nun ki kadar sert oldu.

"Kılıçdaroğlu'nun psikolojik problemleri var diye düşünüyorum" 

Atalay, TBMM Kulisinde gazetecilerin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik "ilk kez Başbakanın ruh sağlığından şüphe ediyorum..." sözlerini hatırlatmaları üzerine, şunları söyledi:

"Kendisinin psikolojik problemleri var diye düşünüyorum. Kurultay öncesi sıkışmış durumda. Önde yer almak istiyor. Anamuhalefet liderinin sözlerini hayretle izliyorum. Hala lider olamadı kendisi. Yapılan araştırmalarda CHP'ye oy verenlerin yüzde 50'si 'bizde liderlik sorunu var' diye düşünüyor. Benimle ilgili de iddialarda bulundu Deniz Feneriyle ilgili. Onuru olan bunun peşini getirir. Ben kendisine dava açtım peşindeyim."

Atalay, Van'da yürütülen çalışmalarla ilgili soruya, "Çok iyi bir çalışma yürütüyoruz. 28 bin konteyner bölgeye gönderildi. Konteyner kurmak bir şehir kurmak gibi altyapı istiyor. Ama çalışmalar çok iyi durumda. AFAD emrinde 2 milyar lira paramız var. Hiç para sıkıntısı çekmiyoruz. Başbakanımız bu konuda elimizi çok rahatlattı. Müteahhitlere ödeme sıkıntısı çekmiyoruz. Evi yıkılan ya da oturulamayacak durumda olan herkese bir konteyner veriliyor" yanıtını verdi.

MİT konusundaki tartışmalara ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine de Atalay, "Ben ne konuşayım? Herkes konuştu, değerlendirdik, kararlar aldık, uyguladık" dedi.