BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,31
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Beşir Atalay Ak Parti'nin son oy oranını açıkladı

Başbakan Yardımcısı Bişer Atalay, konuk olduğu programda Ak Parti'nin son oy oranını açıkladı.

Abone ol

Ak Parti'nin son oy rakamlarını açıklayan Beşir Atalay, dün çıkan son araştırmaya göre oy oranlarının yüzde 48 buçuk olduğunu söyledi.

Kanal 7'de yayınlanan 'İskele Sancak' programında soruları yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlerde Ak Parti'nin oy oranına ilişkin rakamları açıklayan Atalay "Dün çıkan son araştırmaya göre oy oranımız yüzde 48 buçuk" dedi.

İNTERNETE İLİŞKİN DÜZENLEME

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen internete ilişkin düzenleme konusunda Avrupa Birliği'nden (Ab) yapılan açıklamaların hatırlatılması üzerine Atalay, Türkiye'den giden bazı kişilerin Avrupa'da ülke aleyhine kampanya yürüttüğünü kaydederek, Ab'nin hükümetten de bilgi alması gerektiğini söyledi.

Düzenlemenin, Ab mevzuatına uygun olduğunu belirten Atalay, internet trafiğinin belli bir süre saklanmasına ilişkin maddenin, Ab'ye uyumu sağlama amacı taşıdığını bildirdi.

"Düzenlemeyle yapılan şu; özel hayatın gizliliğinin temini ve kişilik haklarının korunması" diyen Atalay, şöyle devam etti:

"Katiyen özgürlüklerle ilgili bir şey, bir sansür yok. İnternet vericisinin bütün yayınına sansür, yasak falan yok. Sadece o sayfa, kişiyle ilgili, kişinin itiraz ettiği, şikayet ettiği, kendisiyle ilgili arzu etmediği o husus... Burada şöyle bir şey, sanki internete sansür geliyor... Kişiler keşke bunu bir okusalar... Anayasa'nın 20. Maddesi'nde, Türk Ceza Kanunu'nun 134. Maddesi'nde yer alan kişinin özel hayatının korunması, bireyi koruyan... Ben, bunu tam bir insan hakları uygulaması ve tedbiri olarak görüyorum."

"BAYKAL BİLGİLENDİRME YAPMAYI İSTEMEDİ"

Deniz Baykal'a ilişkin görüntülerin internet sitesinden çıkarılmasının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın müdahalesiyle sağlandığını belirten Atalay, "Ondan sonra bu konuyla ilgili zaten savcılık dava açtı. O zaman İçişleri Bakanıydım. Emniyet olarak olarak hangi hizmeti vereceksek verelim ama Sayın Baykal, doğrusu, gidip mahkemede bilgilendirme yapmayı istemedi" dedi.

Atalay, "Şikayetçi olmadı diyebilir miyiz?" sorusuna, "Birazcık öyle de denilebilir. O şekilde kaldı. Belki o dosya halen yürüyordur" karşılığını verdi ve bunun failinin bulunmasını çok arzu ettiklerini söyledi.

İNTERNETE DÜŞEN ÖCALAN GÖRÜNTÜLERİ

Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın görüntülerinin "sızmasını" nasıl değerlendirdiğine yönelik soru üzerine Atalay, Öcalan yakalandığı sırada da benzer yayınların yapıldığını ifade etti. Konunun kendisi için yeni olmadığını bildiren Atalay, "Bunlar belli ellerdeydi. Bu, İşçi Partisi irtibatlı olarak yayınlandı. Tabii bu askerin elindeydi. Bunların çoğu emekli olmuş, cezaevinde olanlar var vs. Yani, belli ki o irtibatlar içinde oraya intikal ettirildi. Belki bunun devamı da gelebilir. Biraz o yönde de beklenti var. Ama şunu söyleyeyim, çok etkili bir şey değil" diye konuştu.

Hükümetin en hassas yürüttüğü konulardan birisinin çözüm süreci olduğunu söyleyen Atalay, bu süreci sabote etmek, verimsiz göstermek, Türkiye'yi tekrar çatışma ortama götürmek noktasında başka çabalar bulunduğunu anlattı.

Süreci çok dikkatle yürüttüklerini bildiren Atalay, "Oradaki görüşmelerimiz devam ediyor. Bütün kanallar açık. Diyaloglar sürüyor" dedi.

YEREL SEÇİMLER

Seçim anketleri sonuçlarına yönelik soru üzerine Atalay, 2011'deki genel seçimlerden beri partisinin yüzde 50 civarında bir oranda seyrettiğini ifade ederek, dün çıkan son araştırmaya göre oy oranlarının yüzde 48 buçuk olduğunu bildirdi.

Atalay, Ankara, İstanbul ve İzmir Büyükşehir belediyelerinde seçim sonucunun ne olacağına ilişkin soruyu yanıtlarken, "İstanbul ve Ankara'dan tereddüdüm yok ama İzmir'i biraz daha görmek istiyoruz" dedi.

Binali Yıldırım'ı, İzmir için imkan olarak gördüklerini kaydeden Atalay, İzmir'in bugün şehircilik açısından çok kötü durumda olduğunu belirterek, "Binali Bey'le İzmir, büyük bir şehir olur. Binali Bey onu başarır" diye konuştu.

"Geçen hafta bir gazeteci Ak Parti için kapatma lafı telaffuz etti. Bu konuda ne söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine Atalay, "Gülüp geçtik ama bu insanlar adına üzülüyorsunuz. Kişilikleri bazen tanıyamaz hale geliyorsunuz" ifadelerini kullandı.