BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Beşiktaş’ta mutlu son

Beşiktaş’ta transfer döneminin açılmasından bu yana gerçekleştirilmeye çalışılan ’10 numara’ transferinde mutlu sonun adı Melatist Kharkiv’i...

Abone ol

Beşiktaş’ta transfer döneminin açılmasından bu yana gerçekleştirilmeye çalışılan ’10 numara’ transferinde mutlu sonun adı Melatist Kharkiv’in yıldız futbolcusu Jose Sosa oldu.
Siyah-beyazlılarda yaklaşık 3 aydır birçok ismin ön plana çıktığı ama bir türlü gerçekleşmeyen ’10 numara’ transferinde Atletico Madrid’de geçen sezon kiralık olarak forma giyen Arjantinli yıldızı Jose Sosa, uzun uğraşlar sonucu transfer edilen isim oldu. Sosa’nın, Beşiktaş’a yaklaşık 4 milyon Euro’ya transfer olduğu belirtildi.
Transfer döneminin kapanmasına saatler kala Beşiktaş, transfer bombasını patlattı. Geçen sene hem La Liga şampiyonluğu yaşayan hem de UEFA Şampiyonlar Ligi finali oynayan Atletico Madrid’in en önemli parçalarından olan Arjantinli Jose Sosa artık Beşiktaş’ta. Özellikle takım oyununda ön plana çıkan Arjantinli yıldız, sol açıkta ve 10 numara bölgesinde etkili oyunuyla ön plana çıkıyor. 29 yaşındaki futbolcu geçen sene Atletico Madrid’de Arda Turan’ın sakat olduğu dönemde forma şansı bulmuştu. Kontratak futbolunda sergilediği etkili oyunuyla Beşiktaş’ın bu konudaki açığını kapatacak olan Jose Sosa’nın, siyah-beyazlı takıma önemli katkıda bulunacağı aşikar.
Öte yandan Fransız L’equipe gazetesinde çıkan bir habere göre de Sosa’nın Beşiktaş’a 4 milyon Euro’ya transfer olduğunu ve bonservisi Metalist Kharkiv’de bulunan futbolcunun kulübüne 4 taksitle ödeme yapılacağı belirtildi.

JOSE SOSA KİMDİR?
19 Haziran 1985 doğumlu Jose Sosa Arjantin’in Carcarana kentinde dünyaya geldi. Yine bu şehrin takımı olan Club Atletico Carcarana’da futbol yaşamına adım atan Arjantinli futbolcu, daha sonra 17 yaşında profesyonel futbol hayatına Estudiantes’te başladı. 5 yıl sonra 2007’de Alman devi Bayern Münih’e transfer olan Sosa, burada 2 yıl forma giydi ve tekrar eski takım Estudiantes’e kiralık olarak geri döndü. Estudiantes’te 1 yıl kiralık oynayan Jose Sosa, bonservisi bulunan Münih ekibinin lig öncesi çalışmalarına katıldı ama 2 ay sonra da buradan Napoli’ye transfer oldu. İtalyan ekibinde 1 yıl futbol oynayan Arjantinli futbolcu burada da istediği performansı sergileyemedi ve Ukrayna ekiplerinden Metalist Kharkiv’e yaklaşık 2,5 milyon Euro’ya transferi gerçekleşti. 2011 yılından 2014 yılının Haziran ayına kadar Ukrayna ekibinde top koşturan Sosa, ardından Atletico Madrid’in teknik direktörü Diego Simeone’nin radarına girdi ve burada da 1 sezon başarılı bir performans sergiledi. Özellikle La Liga ve UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki etkili futboluyla göz dolduran Arjantinli yetenek, kiralık olarak geldiği Atletico’dan bonservisinin bulunduğu Metalist’e bu sezon dönmek zorunda kaldı.
(İHA)