BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,82
ALTIN 2.470,96
HABER /  SPOR

Beşiktaşa 5 dakika yetti

Beşiktaş, Türkiye Kupası'ında ilk sınavını İnönü Stadı'nda Antalyaspor karşısında verdi... Siyah-Beyazlı ekip sonucu 2. yarıda gitti.

Abone ol
BEŞİKTAŞ: 3-0 :ANTALYA

Fortis Türkiye Kupası (A) Grubu'nda Beşiktaş  İnönü'de konuk ettiği Antalyaspor'u 2x3-0 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu.

Stat: BJK İnönü
Hakemler: Özgüç Türkalp, Özgür Çetiner, Hüseyin Fidan

Beşiktaş: Hakan, Serdar Kurtuluş, Zapotocny, İbrahim Toraman, Sivok, Ekrem, Uğur, Serdar Özkan, Ali Tandoğan, Holosko, Bobo

Antalyaspor: Ömer, Yalçın, Vahap, Orhan, Zitouni, Sedat, Abdullah, Recep, Djiehoua, Volkan, Ertuğrul

Beşiktaş maçın ikinci yarısında açıldı. Art arda 3 gol attı.

MAÇIN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşmaya Antalyaspor başladı... İki ekibe de başarılar...

2. dakika. Beşiktaş sol kanattan rakip ceza sahasına sokuldu. Antalya savunmasında Recep ayak koyarak topu kornere çeldi.

3. dakika. Sol kanattan kullanılan köşe atışında arka direğe inen top bir anda boşta kaldı. Holosko ve Bobo'nun uzak kaldığı pozisyonda Antalya savunması ayak koyarak topu uzaklaştırdı.

Mustafa Denizli kendi sahasında ilk kez bir maç kazandı.

TEKNİK DİREKTÖRLERİN MAÇTAN SONRAKİ YORUMLARI VE MAÇTAN NOTLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

6. dakika. Antalyaspor atağı sağ kanattan etkili gelişti. Recep'in pasında ceza sahasına sokulan Abdullah kaleye pralele sert bir top kesti. Kaleci Hakan Arıkan bu pozisyonda kapanarak topu kontrol etmeyi başardı.

7. dakika. Antalya bir kez daha sağ kanattan rakip kaleye sokuldu. Ceza sahasına girmeden Sedat uzaktan şansını denedi. Yerden zayıf giden meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

8. dakika. Sağ kanattan Serdar Kurtuluş ceza sahasına doğru ortasını yaptı.. Bobo yükseldi ama zamanlama hatası yaptı.. Kontrolsüz kafa vuruşu auta çıktı..

11. dakika. Holosko orta sahadan aldığı topla süratle rakip ceza sahasına sokuldu. Antalyaspor savunmasında son anda Recep ayak koyarak rakibinin ayağından topu çeldi.

15. dakika. Karşılaşmada tempo vasatı aşmış değil. İki ekipte gole yakın bir pozisyon bu ana kadar üretemedi. 0-0'lık eşitlik sürüyor.

16. dakika. Beşiktaş rakip kalede Holosko ile etkili oldu. Ali Tandoğan'ın ara pasında hareketlenen Holosko'nun önündeki meşin yuvarlağa Yalçın son anda ayak koyarak taça gönderdi. Bu pozisyonda Ömer'de kalesini terk etmişti. Slovak futbolcu topu kurtarsa mutlak gol pozisyonu olacaktı.

20. dakika. Beşiktaş oyunda üstünlüğü eline aldı. Siyah-Beyazlı ekip rakip kalede gol için rakip kaleye yükleniyor.Antalyaspor çok adamla yarı sahasında.

22. dakika. Beşiktaş orta sahadan İbrahim Toraman ile hızlı çıktı.Toraman'ın sol kanattan hareketlenen Ekrem Dağ'a uzun pası isabetli oldu. Bu futbolcu bekletmeden Holosko'yu gördü. Holosko, Bobo ile duvar pası yaparak ceza sahasına sokulmak isterken Recep kademede son anda ayak koyarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

26. dakika. Beşiktaş rakip kalede Ali Tandoğan ile etkili oldu. Sağ kanattan Serdar Özkan'ın yaptığı ortayı Antalya savunması uzaklaştıramadı. Sivok sol kanatta çıkmadan kontrol ettiği topu Ali Tandoğan'a bıraktı. Tandoğan ceza yayı üzerinde kaleyi karşısında aldığı anda sert vurdu. Meşin yuvarlak kalenin yanından auta çıktı.

30. dakika. Karşılaşmada yarım saatlik dilim geride kaldı. Beşiktaş'ın gol için atakları sonuç vermiş değil.

Beşiktaş atağında Ekrem Dağ'ı indiren Recep Yıldız Antalyaspor'da sarı kart gören isim oldu.

31. dakika. Beşiktaş sol kanattan Ali Tandoğan ile serbest vuruş kullandı. Tandoğan'ın arka direğe kestiği ortayı Kaleci Ömer çıkarak kontrol etti.

32. dakika. Beşiktaş atağı sağ kanattan hızlı gelişti. Savunmadan atılan uzun pasa Holosko hareketlendi. Slovak oyuncu ceza sahasına sokulup arka direğe ortasını kesti. Antalya savunmasında Recep, Bobo'nun önünde kafayı vurarak topu uzaklaştırdı.

33. dakika. Beşiktaş gole Holosko ile yaklaştı. Sağ kanattan ceza sahasına gönderilen topu Holosko kontrol edip dönüp vurdu. Antalya savunmaya çarpan meşin yuvarlak kalenin üzerinden kornere çıktı.

35. dakika. Beşiktaş'ta Sivok rakibine arkadan yaptığı faul sonrası sarı kartı gördü.

36. dakika. Antalyaspor sağdan rakip kaleye sokuldu. Abdullah'ın ara pasında Ali Zitouni ceza sahasının hemen üzerinden yerden vurdu. Kaleci Hakan Arıkan üzerine gelen topu kapanarak kontrol etti.

39. dakika. Sol kanatta topla buluşan Serdar Özkan çalımlarla ceza sahasına girip sıfırdan ortasını yapmak isterken yerdekaldı. Hakem bu pozisyonda devam kararı verdi.

40. dakika. Maçta ilk yarı için son 5 dakika. 0-0'lık eşitlik sürüyor.

42. dakika. Beşiktaş sağ kanattan serbest vuruş kazandı. Antalyaspor ceza sahası çok kalabalık. Ali Tandoğan ortasını yaptı. Kale sahasına inen topu Antalya savunması kafayla karşıladı.

43. dakika. Beşiktaş'ta Zapotocny ve Antalyaspor'da Djiehoua itiş kakış sonrası sarı kart gördüler.

45. dakika. Maçta ilk yarı için normal süre tamamlandı. Hakem uzatma süresi olarak 2 dakika ilave etti.

45+1. dakika. Beşiktaş rakip ceza sahasının dışından Uğur ile serbest vuruş kullandı. Bu futbolcunun ceza sahasına havalandırdığı top kafalardan sekerek yükseklik kazandı.  Zapotocny'nin kafayı vurmak istediği pozisyonda Yalçın ayağını tehlikeli bir şekilde kaldırarak rakibinin başının üzerinden topu çeldi. Hakem bu anda devam dedi.

Uzatmalarda da gol olmadı. Beşiktaş ve Antalyaspor ilk 45 dakika sonrası soyunma odasına 0-0 eşitlikle gittiler.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

Beşiktaş'ta Uğur ve Ali Tandoğan kenarda. Cisse ve Tello oyuna dahil oldu.

2. yarıya Beşiktaş başladı...

46.  dakika. Beşiktaş atağında Tello savunmanın arkasına topu havalandırdı. Serdar Özkan'ın hareketlendiği pozisyonda Ömer çıkarak topu rakibinin önünden aldı.

49. dakika. Beşiktaş bu yarıya baskılı başladı. Sol kanattan Serdar Özkan sıfıra inerek kale sahasına ortasını yaptı. Ön direkte Vahap kafayı vurarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

52. dakika. Beşiktaş sağ kanattan Tello ile serbest vuruş kullandı. Şilili futbolcunun ön direğe kestiği meşin yuvarlak savunmadan sekerek ters kanattan direğin yanından kornere çıktı.

58. dakika. Antalyaspor Djiehoua yerini Mustafa Özkan'a bıraktı.

58. dakika. Antalyaspor atağı sol kanattan etkili gelişti. Sıfıra inen Serdar Özkan'ın yerden ortasını Bobo'nun önünden savunma ayak koyarak kornere çeldi.

59. dakika. Antalyaspor'da Ertuğrul yerini Korhan'a bıraktı.

62. dakika. Beşiktaş bu yarıda daha etkili bir futbol ortaya koymasına rağmen bu ana kadar golü bulamadı. Antalyaspor çok adamla kendi yarı sahasında kapanarak hızlı ataklarla golü düşünüyor. Oyunun mutlak hakimi Siyah-Beyazlı ekip.

64. dakika. Beşiktaş Bobo ile gole çok yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta Ekrem Dağ kafa ile topu Bobo'nun önüne bıraktı. Brezilyalı golcü bomboş pozisyonda çok ağır davranınca Orhan Ak kademeye girerek topu kornere çeldi.

65. dakika. Beşiktaş'ta topla elle oynayan Holosko sarı kartı gördü.

67. dakika. Beşiktaş Bobo ile net bir fırsattan sonuç alamadı. Ekrem sol kanattan sıfıra inerek yerden kale sahasına pasını çıkarttı. Bobo altıpas üzerinde ayak koyarak topu kale yerine üstten auta vurdu.

70. dakika. Karşılaşmada son 20 dakika. 0-0'lık eşitlik sürüyor. Beşiktaş'ın yoğun baskısı golü getirmedi...

GOL... 72. dakika. Beşiktaş golü Cisse ile buldu. Sağ kanattan Tello köşe vuruşunu ön direğe kullandı. Savunmanın arasından sıyrılan Cisse ayak koyarak topu ağlara bıraktı.

Beşiktaş Cisse'nin golüyle Antalyaspor karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı. 

GOL... 75. dakika. Beşiktaş 2. golü Holosko ile buldu. Sol kanattan gelişen atakta Cisse'nin pasıyla ceza sahasına giren Holosko rakibinden harika sıyrılarak Kaleci Ömer ile karşı karşıya pozisyonda köşeye şık bir plase ile topu ağlara bıraktı.

Beşiktaş Holosko'nun golüyle Antalyaspor karşısında skoru 2-0 yaptı.

GOL... 77. dakika. Beşiktaş 3. golü Tello ile buldu. Sağ kanattan ceza sahasına sokulan Tello çarprazdan harika vurdu. Kaleci Ömer topu köşeden ağlarında gördü.

Beşiktaş Tello'nun harika golüyle bir anda Antalyaspor karşısında skoru 3-0 yaptı.

79.  dakika. Antalyaspor'da Straka oyunda.. Recep kenara alındı..

80. dakika. Serdar sol kanattan sıfır çizgisine kadar indi.. Ceza alanına doğru çıkardı.. Holosko'nun şutu savunmadan döndü.. Seken topu Cisse tamamlamak istedi ama şutu farklı şekilde auta çıktı..

84.  dakika. Beşiktaş'ta Zapotocny yerini Tuna'ya bıraktı.

85. dakika. Antalyaspor rakip ceza sahası dışından kazandığı serbest vuruşu Mustafa Özkan ile kullandı. Bu futbolcunun yerden sert şutunu Hakan Arıkan kapanarak kontrol etti.

88. dakika. Beşiktaş 4. golü arıyor. Sol kanattan Ekrem topu ceza yayı üzerindeki Bobo'ya aktardı. Bobo kaleyi karşısında aldığı anda vurdu. Top savunmadan döndü.

89. dakika. Beşiktaş bu dakikada 4. gole çok yaklaştı. Bobo kaleciyle karşı karşıya kaldı.. Bobo'nun vuruşu Ömer'in üstüne.. Bobo bir türlü 50. golüne ulaşamıyor..

90.  dakika. Karşılaşmada normal süre tamamlandı. Hakem uzatma süresi olarak 3 dakika ilave etti.

Uzatmalarda başka gol olmadı. Beşiktaş, Antalyaspor'u 2. yarıda bulduğu gollerle 3-0 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu.