BIST 8.974
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.282,09
HABER /  GÜNCEL

Beşiktaş yönetiminde istifa depremi!

Beşiktaş Jimnastik Külübü yönetimi, Demirören'in Futbol Federasyonu Başkanlığı'na adaylığını koyması sonrasında istifa kararını açıkladı.

Abone ol

Beşiktaş yönetimi toplu halde istifa ettiklerini açıkladı. İstifa kararı 26 Şubat'ta yapılacak Olağan Mali Kongre sonrası hayata geçecek.

Siyah-beyazlı yönetim kurulu üyelerinin istifası, 26 Şubat'ta yapılacak mali kongre sonrası geçerli olacak. Buna göre, 31 Ocak 2010 tarihinde göreve gelen başkan Yıldırım Demirören ve yönetim kurul üyelerinin, 26 Şubat'taki Mali ve İdari Olağan Genel Kurul'un ardından bugün verdikleri istifaları geçerli sayılacak.

YENİ BAŞKAN'IN GÖREV SÜRESİ

25 Mart'taki seçimde göreve gelecek yeni yönetimin görev süresi 1 yıl 9 ay olacak. Beşiktaş tüzüğünün 26. maddesinde 'Başkan ve Yönetim Kurulu, Seçimli Genel Kurul tarafından 3 yıl için seçilir' ibaresi yer alıyor. Bu durum normal şartlar için geçerli bir süredir. Siyah Beyazlı kulüpte son seçim 31 Ocak 2010 tarihinde yapılmış ve Yıldırım Demirören 2013 Ocak ayına kadar başkanlık koltuğunda oturma hakkına sahip olmuştu. Ancak 25 Mart'taki seçimin olağan üstü olması bu durumun değişmesine neden olacak. Tüzükteki konu ile ilgili maddede olağanüstü seçimli genel kurul tarihi, olağan seçimli kongreye 1 yıldan az süre kala alınırsa, olağan seçimin tarihi 1 yıl ertelenir deniyor.

Bu madde nedeniyle 2013 Ocak ayındaki seçime 1 yıldan az kaldığı için olağan seçimli kongre tarihi 1 yıl ertelenecek ve 2014 Ocak ayında yapılacak. 25 Mart'ta göreve gelecek yeni başkan ve yönetim kurulu da 1 yıl 9 ay için seçilmiş olacak.