BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,81
ALTIN 2.494,04
HABER /  GÜNCEL

Beşiktaş-Tottenham: 'Elektrik kesintisi Tottenham'ı söndürdü'

UEFA Avrupa Ligi'nde İngiliz takımı Tottenham'ı evinde ağırlayan Beşiktaş, sahadan 1-0 galip ayrıldı ve grup lideri olarak ikinci tura yükseldi. İngitere basını maç için "Elektrik kesintisi Tottenham'ı söndürdü" dedi.

Abone ol

UEFA Avrupa Ligi'nde İngiliz takımı Tottenham Hotspur'u ağırlayan Beşiktaş, elektrik kesintisi nedeniyle iki defa duran maçta rakibini 1-0 mağlup etti.

C Grubu'nu birinci tamamlayan Beşiktaş ikinci tura yükseldi. İngiltere iki defa stat ışıkları sönen maç için "Elektrik kesintisi Tottenham'ı söndürdü" dedi.

Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan maçın 8'inci dakikasında elektriklerin kesilmesi üzerine stadın ışıkları söndü. Saha, karanlığa gömülürken, tribünler taraftarların cep telefonlarıyla aydınlandı.

Hakem Stefan Johannesson'un maça ara vermesiyle oyuncular yaklaşık 10 dakika soyunma odasından bekledi.

Mücadelenin devamında Tottenham'ın birkaç gol girişimi olsa da maçın ilk yarısı 0-0 eşitlikle kapandı.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf Beşiktaş oldu. Maçın 58'inci dakikasında şutu direkten dönen Cenk Tosun, 59'uncu dakikada ceza sahasında Olcay'ın pasıyla topu ağlara gönderdi ve Beşiktaş'ı ikinci tura yükselten golü attı.

Maçın 90'ıncı dakikasında elektrikler yine kesildi ve mücadele 2 dakika 45 saniye uzadı.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde C Grubunu 12 puanla lider tamamladı, Tottenham da gruptan ikinci çıktı.

'Karanlık gece'

Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'nde İngiliz takımı Tottenham karşısında aldığı 1-0'lık üstünlük İngiltere gazetelerinin spor sayfalarında yer buldu.

Times gazetesi, "Bozuk ışıkların durdurduğu oyundan sonra, Pochettino için mazeret yoktu" dedi.

Haberde, Tottenham menajeri Pochettino'nun elektrik kesintisi nedeniyle stat ışıklarının iki kez sönmesini mazeret olarak görmediği fakat gülünç bulduğu belirtildi.

Independent gazetesi de "Işıkların kesilmesi, Tottenham'ın grup lideri olma umutlarını söndürdü" başlığı attı.

Haberde şöyle dendi: "C Grubu'ndan çıkmak kısmen önemli, ama dün gece asıl drama, sahanın tepesinden geldi. İlk kesinti eğlenceliydi… Taraftarlar telefonlarının ışıklarını yaktı ve hoparlörlerden yüksek sesle müzik çalındı. İkinci kesinti kısa sürdü ve gülünç bir şekilde ek sürenin bitmesine iki dakika kala geldi."

Guardian gazetesi kesinti için "Karanlık çağlar… Elektrik kesintisi Tottenham'ı söndürdü" dedi ve Tosun'un golüyle takımın gruptan ikinci çıktığı aktarıldı.

Daily Telegraph gazetesi de "Beşiktaş liderliği kaparken Tottenham için karanlık bir geceydi" başlığı attı.