BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,77
ALTIN 2.508,61
HABER /  GÜNCEL

Beşiktaş-Fenerbahçe derbi maçı bugün (BJK-GS) 20 Nisan 2014

Beşiktaş Fenerbahçe maçı ne zaman?, Beşiktaş FB derbisi hangi gün?, Beşiktaş Fenerbahçe maçı saat kaçta?, Beşiktaş Fenerbahçe hangi kanalda?, Beşiktaş-Fenerbahçe derbi maçı bugün

Abone ol

Süper Lig'de sezonunun son derbisinde Beşiktaş Fenerbahçe ile bugün karşı karşıya gelecek. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak derbiyi hakem Halis Özkahya yönetecek. Beşiktaş Fenerbahçe derbisi Lig Tv'den canlı izlenecek ve İnternetspor.com'dan an be takip edilebilecek.  
 
BEŞİKTAŞ-FENERBAHÇE DERBİ MAÇININ CANLI YAYINI BURADA-TIKLA
 
Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Beşiktaş ile Fenerbahçe karşı karşıya geliyor. Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbi maçı Halis Özkayha yönetecek. Özkahya'nın yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ile Ekrem Kan yapacak. Dev maçta dördüncü hakem Mehmet Cem Hanoğlu, beşinci hakem Mustafa İlker Coşkun, altıncı hakem olarak da Mustafa Öğretmenoğlu görev yapacak.   
 
BEŞİKTAŞ'IN MUHTEMEL 11'İ
Tolga Zengin, Hutchinson, Dany, Franco, Motta, Gökhan Töre, Veli Kavlak, Jones, Olcay, Oğuzhan, Almeida. 
 
FENERBAHÇE'NİN MUHTEMEL 11'İ 
Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kadlec, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Meireles, Emre Belözoğlu, Kuyt, Sow, Emenike 
 
690 milyon liralık derbi-TIKLA GÖR
  
derbi.png 

SEZONUN İLK YARISINDAKİ MAÇ 3-3 BİTMİŞTİ  

FENERBAHÇE-BEŞİKTAŞ
FENERBAHÇE-BEŞİKTAŞ
FENERBAHÇE-BEŞİKTAŞ
FENERBAHÇE-BEŞİKTAŞ


Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe şimdiye kadar 115 kez karşı karşıya gelirken, bu maçlarda sarı-lacivertliler 42, siyah-beyazlıar ise 37 galibiyet elde etti. 36 müsabakada berabere bitti. Siyah-beyazlılar 127 kez gol sevinci yaşarken, sarı-lacivertli takım ise 125 gol atmayı başardı. Spor Toto Süper Lig'de bu sezonun ilk yarısında Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşma ise 3-3 eşitlikle sona ermişti. 
 
- Fenerbahçe şampiyonluğunu ilan etmek istiyor

Lider Fenerbahçe, derbiyi kazanması durumunda sezonun bitimine 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek.

Ligin 30. haftasına 66 puanla, en yakın takipçileri ikinci sıradaki Beşiktaş'ın 12, üçüncü Galatasaray'ın da 13 puan önünde lider giren sarı-lacivertli ekip, olası derbi galibiyetiyle puanını 69'a yükseltip, bitime 4 hafta kala şampiyonluğu garantileyecek.

Derbide taraftar desteğinden yoksun mücadele edecek Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında alacağı galibiyetle aynı zamanda, kendisine ait, ligin en erken şampiyonu rekorunu geliştirecek. Lig tarihinde 1967-68 ve 1969-70 sezonlarında bitime 3 maç kala şampiyon olmayı garantileyen sarı-lacivertli ekip, derbi galibiyeti halinde bu kez 4 maç kala bu unvanı alacak.

- Beşiktaş ikinciliğini korumak amacında

Derbinin ev sahibi Beşiktaş ise şampiyonluğa koşan rakibini yenerek, gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılım bileti olan lig ikinciliğini korumak amacında.

Siyah-beyazlılar, elektronik bilet uygulamasının devreye girdiği haftada taraftarının desteğiyle bu sezonki ilk derbisini kazanıp, kalan 4 haftada Galatasaray ile giriştiği ikincilik yarışındaki bir puanlık avantajını devam ettirmeye çalışacak.

Derbi öncesi Beşiktaş'ta kart cezalısı oyuncu bulunmazken, sakatlıkları nedeniyle Manuel Fernandes, Ersan Adem Gülüm, Muhammed Demirci, Ömer Şişmanoğlu, Tomas Sivok ve Filip Holosko forma giyemeyecek. Fenerbahçe'de ise sakatlıkları bulunan Pierre Webo, Egemen Korkmaz ve Serdar Kesimal derbide takımlarını yalnız bırakacak.    
 
Tarihten ilginç Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi notları-TIKLA GÖR 

BEŞİKTAŞ FENERBAHÇE DERBİSİNİN İDDİA ORANLARI 
   
Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan derbi maçın İddaa oranları belli oldu.  

İddaa risk yönetimi, Fenerbahçe'nin galibiyetine 2.30, Beşiktaş'ın galibiyetine 2.15 ve maçın berabere bitmesine ise 3.302'luk oran açıkladı.    
 
Beşiktaş Fenerbahçe derbisinde ilk gol can yakıyor-TIKLA GÖR
 
DERBİDE SON 15 DAKİKA VE UZATMAYA DİKKAT

Beşiktaş ile Fenerbahçe için bu sezon maçların son 15 dakika ve uzatma bölümleri çok farklı geçiyor. Lider Fenerbahçe en fazla golü son çeyrek ve uzatmalarda atarken, siyah-beyazlı takım ise kalesinde en fazla golü bu bölümlerde gördü.

Ligde geride kalan 29 haftanın en golcü ekibi olan sarı-lacivertli takım, rakip ağlara gönderdiği 63 golün 19'nu son 15 dakika ve uzatma bölümünde kaydetti. Beşiktaş ise yediği 26 golün 6'sını bu dakikalarda kalesinde gördü.

Fenerbahçe 90+ dakikalarda 5 gol atarken, siyah-beyazlı takım ise son iki maçında uzatma dakikalarında kalesini gole kapatamadı.    
 
Beşiktaş derbi kabusundan uyanmak istiyor-TIKLA GÖR
 
derbi2.20140419223745.pngFENERBAHÇE GALATASARAY'I YAKALAYACAK

Spor Toto Süper Lig'de son 5 haftaya en yakın rakibi Beşiktaş'ın 12 puan önünde giren Fenerbahçe, hafta sonu şampiyonluğunu ilan ederse, Galatasaray'ı şampiyonluk sayısında yakalayacak.

Sarı-lacivertliler, ligin 30. haftasında Beşiktaş ile oynayacağı maçı kazanırsa, ligin bitimine 4 hafta kala 19. şampiyonluğunu garantileyerek sarı-kırmızılı takım ile şampiyonluk sayısını eşitleyecek.

En son 2010-2011 sezonunda şampiyon olan Fenerbahçe, şike davası nedeniyle yaşadığı sıkıntıların ardından bu sezon sonunda yeniden şampiyonluk kupasını müzesine götürmek istiyor.   
 
Beşiktaş - F.Bahçe derbilerinde kart yağmuru-TIKLA GÖR
 
FENERBAHÇE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRECEK

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 30. hafta mücadelesinde Beşiktaş'ıyenerse, bitime 4 hafta kala şampiyonluğu garantileyerek, kendisine ait şampiyonluğu erken ilan etme rekorunu geliştirecek.

SAMET AYBABA
UCHE

Birinci Lig tarihinde 1967-68 ve 1969-70 sezonlarında bitime 3 maç kala şampiyon olmayı garantileyen sarı-lacivertli ekip, derbide kazandığı takdirde bu rekoru 4 maça taşıyacak.

"Sarı Kanaryalar" bugüne dek kazandığı 18 şampiyonluğun 5'ini son hafta maçlarında elde etti. 12 sezonda işi son haftaya bırakmayan sarı-lacivertliler, birinci ligin ilk sezonu 1959'da finalde iki maç sonunda şampiyonluğa ulaşmıştı. Fenerbahçe, Profesyonel Birinci Lig tarihinde iki kez bitime 3 maç kala, bir kez 2 maç kala, dokuz kez de 1 maç kala şampiyonlukları garantiledi.   

KULÜP BAŞKANLARININ DERBİ KARNESİ  

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yarın yapılacak Spor Toto Süper Lig'de sezonun son derbisi öncesinde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, başkan sıfatıyla Beşiktaş karşısında 20 galibiyet, 15 de yenilgi gördü. 
 
Aziz Yıldırım'ın ilk kez başkanlık görevine seçildiği 15 Şubat 1998 tarihinden itibaren iki takım arasında yapılan toplam 43 maçın 20'sini Fenerbahçe, 15'ini Beşiktaş kazanırken, 8 maç berabere sona erdi.     

Sarı-lacivertli takım, Aziz Yıldırım döneminde Beşiktaş'a toplam 70 gol atarken, kalesinde ise 61 gol gördü.

Beşiktaş ise, 25 Mart 2012 tarihinde yapılan kongrede başkan seçilen Fikret Orman yönetiminde Fenerbahçe ile oynadığı 5 derbi maçtan 2'sini kazandı, 2'sini yitirdi, birinde berabere kaldı.

Siyah-beyazlılar bu maçlarda toplam 8 gol atıp, 10 gol yedi.  

derbianket_tepee.gif