BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.430,83
HABER /  GÜNCEL

Beşiktaş en pahalı formaya imza attı!

Beşiktaş, Toyota ile üç yıllık ana sponsorluk sözleşmesi imzaladı. Siyah-beyazlıların bu anlaşmadan yıllık 3 milyon dolar alacağı açıklandı

Abone ol

Beşiktaş, Toyota ile üç yıllık ana sponsorluk sözleşmesi imzaladı. Siyah-beyazlıların bu anlaşmadan yıllık 3 milyon dolar alacağı açıklandı. Başkan Yıldırım Demirören, forma reklamında önden arkaya geçmeyi kabul eden Ülker grubuna da teşekkür etti

Beşiktaş'ın ana sponsoru üç yıllığına Toyota oldu. BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen törende Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ile Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO'su Ali Haydar Bozkurt 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Borsa'ya gönderilen yazıda, siyah-beyazlıların forma göğüs reklamı karşılığında Toyota'dan her sezon için 3 milyon dolar sponsorluk bedeli alacağı açıklandı.

BAŞIMIZIN ÜSTÜNDELER

Törende konuşan Demirören, sponsorluğun önemine değinerek, "Sponsorluk çok önemli. Onları başımızın üstünde taşımak lazım. Bu anlaşmada bize yardımcı olan Yıldız Holding'e ve Ülker Grubu'na teşekkür ediyorum. Formada önden arkaya geçmeyi kabul ettiler. Bundan sonra önde Toyota, arkada Ülker olacak. Ülker bizimle devam ediyor. Kendilerini basketbola da bekliyoruz" dedi.

Yıldırım Demirören, kulübün eski yöneticilerinden Celal Kolot'un bu anlaşmada katkısının bulunmadığını dile getirdi. Amatör branşlara destek olmak amacıyla sponsor arayışlarını sürdürdüklerini kaydeden başkan Demirören, "Yıldız Holding'in çekilme kararından vazgeçeceğine inanıyoruz. Basketbola yatırımlar sürecek. Tüm amatör branşlara sponsorluk için arayışlarımız sürüyor. Sadece basketbol değil tüm amatör branşlar için yatırımlar yapılacak" diye konuştu.

KUPA TEMENNİSİ

Beşiktaş'a sponsor olmaktan mutluluk duyduklarını kaydeden Bozkurt, "Toyota olarak geçtiğimiz yıllarda Valencia'ya sponsor olmuştuk. O yıl Valencia, UEFA Kupası'nı, ardından Süper Kupa'yı kazandı. Ümit ediyorum bu yıl Toyota, Beşiktaş'a uğur getirir ve bu yıl Avrupa'da kupayı alır ülkemize getirir" ifadesini kullandı.

SAHADAN ÇEKİLMİYORUZ

Törene katılan Yıldız Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker de Beşiktaş'a desteklerinin devam söyleyerek, "Futbola desteğimiz 2013 yılına kadar 5 kulübümüzle sözleşmemiz bitene kadar devam edecek. Beşiktaş'ın ana sponsoru olarak forma arkasında Ülker markasıyla yine yer alacağız. Formanın önünden çekiliyoruz, ama sahalardan çekilmiyoruz" dedi.