BIST 9.693
DOLAR 32,42
EURO 34,60
ALTIN 2.497,35
HABER /  SPOR

Beşiktaş, Atiba'nın alternatifini İtalya'da buldu

Beşiktaş devre arasında yapılacak transferler için çalışmalarını sürdürürken listenin başındaki isim belli oldu. Beşiktaş, Atiba'nın yerine Udinese'de oynayan Fildişi Sahilli oyuncu Seko Fofana'yı kiralamak istiyor.

Abone ol

Sezon başında Atiba Hutchinson ile yapılan sözleşme görüşmeleri uzadığı için Kanadalı futbolcu takımla kamp çalışmalarına katılamadı. Atiba, Fenerbahçe ile deplasmanda oynanan 24 Eylül tarihli karşılaşma ile, sahalara dönene kadar onun yerine Medel görev yaptı.

Ancak teknik direktör Şenol Güneş, savunma önünde Atiba - Oğuzhan Özyakup ile aldığı verimi, Medel - Oğuzhan Özyakup veya Gary Medel - Tolgay Arslan ikilisiyle alamadı.

Bu sebeple oyuncu arayışlarına başlayan Beşiktaş aradığı ismi İtalya'da buldu. Hürriyet'in haberine göre o isim, İtalya Birinci Futbol Ligi (Seri A) ekibi Udinese takımında oynayan Fildişi Sahilli oyuncu Seko Fofana. Haberde 23 yaşındaki oyuncunun, satın alma opsiyonlu kiralanacağı belirtildi.

ATİBA'NIN YERİNE FOFANA
Ön libero ve orta sahanın merkezinde oynayabilen Fofana, güçlü fiziğinin yanı sıra her iki ayağını da kullanabilmesi ve yüksek pas yüzdesiyle öne çıkıyor. 2016'da İngiltere Premier Lig ekibi Manchester City'den 3.5 milyon Euro'ya Udinese'ye transfer olan Fofana, İtalyan ekibinde 62 maçta 9 gol atıp, 2 de asist yaptı.

BİR KEZ MİLLİ OLDU
Bir kez milli olan Fofana, futbola başladığı Lorient'ten 2013'te Manchester City'nin alt yapısına gitti. A takıma çıkma şansı bulamayan Fofana, Fulham'a kiralandı ve burada 25 maça çıktı. Daha sonra Bastia'ya da kiralanan oyuncu, nihayet iki sezon önce Udinese'ye satıldı.