BIST 9.735
DOLAR 32,53
EURO 34,81
ALTIN 2.433,37

Beşar Esad'in aile albümünden fotoğraflar

Beşar Esad'in aile albümünden fotoğraflar

Halkı ona 'Umut' adını takmıştı. Şimdi ise 'katliamcı' olarak anılıyor ve önünde ölüme giden yol var

Beşar Esad'in aile albümünden fotoğraflar

'UMUT'SUZ ADAM

İNTERNETHABER- Londra'dan döndüğünde reformcu kişiliği sebebiyle halkı ona "UMUT" lakabını vermişti. O ise yaptığı katliam ile umut adını 'katliamcı'ya çıkardı. Şimdi Esad hem ülkesinin hali hem de çocuklarının geleceği sebebiyle dünyanın en "umutsuz" insanı...

Çünkü girdiği yolda ülkesini uçurumun eşiğine getirdi, savaş rüzgarının ortasında bıraktı.

Suriye'deki akan kanı bir kenara koyup da bir aile babası olarak Esad'a baktığımızda 3 çocuklu iyi bir aile profili çıkıyor önümüze...

Beşar Esad'in aile albümünden fotoğraflar


Kimyasal katliamda binlerce çocuk ve kadının ölüm emrini veren Esad, iş kendi ailesine geldiğinde itinalı ve ilgili bir baba görüntüsü veriyor.

Ancak yaptığı tercihlerin sonunda hem kendisinin hem çocuklarının hem de eşinin ölüm fermanını imzalamış oldu...

Belki bu güzel aile fotoğrafları bir süre sonra albümlerde kalacak. Belki bir süre sonra muhaliflerin ellerinde parçalara ayrılacak.
Beşar Esad'in aile albümünden fotoğraflar

KADERİ BÖYLE YAZILMIŞ

Onun kaderi baştan çizilmişti. Bir diktatörün oğlu olarak dünyaya geldi. Babası Suriye'de yönetimi 'kansız bir darbeyle' ele geçirip 'yıkılamayacağına' inandığı bir düzen kurdu.

Hafız Esad kurduğu bu düzenin bir gün çocuklarının sonu olacağını belki de hiç hesaba katmadı. Başa geçtiğinde kurduğu Devrim Muhafızları şimdi oğlu Beşar Esad'ın kapısında 'cellatları' olarak bekliyorlar.

Beşar Esad'in aile albümünden fotoğraflar

BABA HAFIZ ESAD'IN HAYATI

Lazkiye'nin Kardaha şehrinde, dünyaya gelen Esed, 1955'te Humus Askeri Akademisini pilot subay olarak bitirdi. Suriye'nin, Birleşik Arap Cumhuriyeti'nden çekilmesine karşı çıktığı için, 1961'de Silahlı Kuvvetlerden ihraç edildi.

Baas Partisi'nin askeri kanadında kilit bir görev üstlendi ve 1963'te gerçekleştirilen darbede önemli rol oynadı.

13 Kasım 1970'te kansız bir darbeyle iktidarı ele geçirdi. Mart 1971'de yapılan halk oylamasıyla devlet başkanı seçildi. Ölümüne kadar da bu görevde kaldı.