BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,68
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Beşbinevler'de ilk doğalgaz ateşlendi

Karabük'ün en büyük semtlerinden olan 5000 Evler Cumhuriyet Mahallesi'nde ilk doğalgaz düzenlenen törenle ateşlendi.

Abone ol

Törende mahalle halkına hitaben konuşma yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, il genelinde tehlike arz eden hava kirliliğinin ancak doğal gaz ile çözüleceğini söyledi.

Mahallede doğal gazın bugünden itibaren kullanılacağını anlatan Vergili, "Biz size bir söz verdik, Safranbolu gazı yakmadan Beşbinevler gazı yakacak dedik. Kargaz'da bizi mahcup etmedi. Bizim hiçbir problemimizin kalmaması için iş bölümüne ve çalışmaya ihtiyacımız var. Burada hava kirliliğini doğal gazı döşeyen firma hallediyor.

Mahallenin yolunu düzeltmek belediyeye düşer. Yollara kaliteli asfalt çekeceğim. Bu nedenle doğal gaz işlerinin bir an önce bitmesi gerekiyor. Vatandaşlarımız bir an önce abone olurlarsa sıkıntı kalmaz" dedi.

Karabük Doğal Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KARGAZ) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatçı da, verdikleri sözleri yerine getirerek yeterli abone sayısına ulaşamadıkları halde gazı her yere ulaştırmaya devam ettiklerini ifade etti. Konuşmalarının ardından, dualar eşliğinde doğal gaz ateşlendi.