BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,42
HABER /  GÜNCEL

Beşar Esad'ın annesi öldü Enise Mahluf kimdir?

SURİYE Devlet Başkanı Beşar Esad'ın annesi Enise Mahluf 86 yaşında yaşamını yitirdi. Enise Mahluf kimdir sorusunun yanıtı ise Hafız Esad'ın döneminde gizli.

Abone ol

SURİYE Devlet Başkanı Beşar Esad'ın annesi Enise Mahluf 86 yaşında hayatını kaybetti.

Suriye resmi haber ajansı SANA'ya göre Enise Mahluf Şam'daki bir hastanede hayatını kaybetti. Mahluf'un ölüm nedeni açıklanmadı.

Ancak yerel kaynaklara göre Mahluf uzun yıllardır hastaydı ve 2012 yılına kadar tedavi için sık sık Almanya'ya seyahat ediyordu.

2012'de yani Suriye krizi başlamasından bir yıl sonra Avrupa Birliği, Mahluf dahil Esad ailesinin ve çok sayıda Suriyeli önemli ismin mal varlıklarını dondurarak seyahat yasağı getirmişti. Mahluf, 2011 yılında çıkan olaylardan sonra Birleşik Arap Emirliklerine gitmişti. 

Beşar Esad'ın annesi enise mahluf öldü enise mahluf kimdir

ENİSE MAHLUF KİMDİR HAFIZ ESAD'IN EŞİ ESKİ FIRST LADY

Beşar Esad'ın babası eski Suriye Devlet Başkanı Hafız Esad, Enise Mahluf'la 1957 yılında evlenmişti.

1930 Lazkiye doğumlu olan Mahluf, 2000 yılında hayatını kaybeden Hafız Esad'la 43 yıl evli kalmıştı.

ESAD REJİMİNİN ÖNEMLİ İSMİYDİ

Çiftin bu evlilikten Büşra, Basil, Beşar, Macid ve Mahir adında 5 çocuğu dünyaya geldi. Enise Mahluf aynı zamanda Esad rejimin arka planındaki önemli isimlerden biriydi.

1970'DEN BERİ YÖNETİMDELER

Esad ailesi, Suriye'nin Lazkiye bölgesinin Kardaha şehrinden olan Nusayri bir ailedir. 1970 yılından beri Suriye'de siyasi otorite bu ailenin elindedir. Aileden şimdiye kadar iki başkan çıkmıştır:

Hafız Esad, 1970-2000 arasında Suriye Devlet Başkanı olarak görev yapmıştır. Beşşar Esad, 2000'den beri Suriye Devlet Başkanı'dır.