BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Beşar Esad Doğu Guta'ya saldırdı! Siviller ayrılamıyor

SURİYE 'nin Doğu Guta bölgesinden bir son dakika haberi geldi. Suriye'de garantör ülke konumunda bulunan Rusya'nın çağrısıyla 5 saatlik ateşkes başlamıştı ancak Beşar Esad yine saldırı düzenledi. Rusya ise muhaliflerin saldırdırdığını ve sivillerin tahliye edilemediğini duyurdu.

Abone ol

Suriye Doğu Guta için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden çıkan ateşkes kararı, bugün uygulanmaya başlandı ancak gelen bilgilere göre Esed rejimi BMGK ve Rusya'nın ateşkes ilanına karşın Doğu Guta'ya saldırdı.

Rusya lideri Putin'in emriyle Doğu Guta'da her gün sabah 09.00'dan öğle 14.00'e kadar silahlar susacaktı ancak, Beşar Esad Doğu Guta'ya yine saldırdı. Rusya muahliflerin saldırı düzenlediğini ve top atışları yüzünden sivil halkın tahliye edilemediğini duyurdu.

Rejim ve Rusya'nın bombardımanı altında olan bölgede son günlerde 500'den fazla insan yaşamını yitirdi.

PUTİN TALİMATI VERMİŞTİ: Dün Rusya Savunma Bakanlığı'ndaki toplantıda konuşan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, "BM Güvenlik Konseyi (BMGK), önceki gün insani yardımların ulaştırılabilmesi için Suriye genelinde ateşkes çağrısı içeren 2401 sayılı kararı kabul etti. Rusya Devlet Başkanı'nın talimatıyla Doğu Guta halkının can kayıpları vermesini önlemek amacıyla yarından itibaren her gün 09.00-14.00 saatleri arasında insani mola verilecek" demişti.

Doğu Guta'da vahşet, dehşet ve umut aynı karede