BIST 9.687
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.505,75
HABER /  DÜNYA

Beşar Esad ABD'yle resmen dalga geçti!

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD tarafından IŞİD'e karşı düzenlenen hava saldırılarıyla açıkça alay etti.

Abone ol

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Fransız dergisine yaptığı açıklamada IŞİD'e karşı düzenlenen hava saldırılarını değerlendirdi, "ABD öncülüğündeki koalisyonun düzenlediği hava saldırıları karada hiçbir fark yaratmadı." diyerek açıkça hava saldırılarını hafife aldı.

Eylül ayından beri ABD öncülüğündeki koalisyon, IŞİD ve diğer İslamcı oluşumları ile hava saldırıları hedef alıyor. Beşar Esad'a, düzenlenen hava saldırılarının 3 yıldır süren Suriye ordusunun savaşına yardımcı olup olmadığı soruldu.

"TERÖRİZMİ HAVA SALDIRILARIYLA BİTİREMEZSİNİZ"

Paris Match dergisinin internet sitesinde yayınlanan röportajda Beşar Esad, kendisine sorulan soruyu; "Terörizmi hava saldırıları ile bitiremezsiniz. Karada, bölgeyi tanıyan ve anlık tepki verebilen askerlerin olması zorunludur. Bunun eksikliğinden dolayı, 2 aydır düzenlenen hava saldırılarında elle tutulur gözle görülür bir sonuç elde edilemedi." diye cevapladı.

"HİÇBİR FARK GÖZLEMLEMEDİK"

Esad, "Saldırıların [Suriye Ordusu'na] yardımcı olduğu iddiası doğru değildir. Fakat, tabii ki ciddi ve verimli saldırılar yapılsa yardımcı olurdu. IŞİD'e karşı karadan mücadeleyi sürdürüyoruz ve, özellikle Türkiye'nin bu bölgelere direkt olarak yardım ettiğini göz önünde bulundurursak, hiçbir fark gözlemlemedik."