BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,26
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL

Berlusconi’ye kötü haber

İtalyan Senatosu’ndan azledilen eski Başbakan Silvio Berlusconi’ye Avrupa Parlamentosu kapıları da kapandı. <br/>Vergi kaçırma suçundan hapi...

Abone ol

İtalyan Senatosu’ndan azledilen eski Başbakan Silvio Berlusconi’ye Avrupa Parlamentosu kapıları da kapandı.
Vergi kaçırma suçundan hapis cezasına çarptırılan ve Senato’dan azledilen Forza İtalia Partisi Başkanı ve eski Başbakan Silvio Berlusconi’nin siyasi hayatına Avrupa Parlamenteri olarak devam etme hayali Strasbourg’daki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne yapmış olduğu başvurunun reddedilmesiyle suya düştü.
4 yıllık hapis cezası af yasasıyla bir yıla düşen ve ve 2 yıl boyunca kamu görevlerinden men edilen Berlusconi adına partisi yetkililerinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kararın durdurulması başvurusu ikinci kez reddedildi. Başvurunun kabulü ile Berlusconi’nin gelecek ayki Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılabilmesi umuluyordu. Ancak AİHM 39. Madde üzerinden yapılan başvuruya Berlusconi’nin durumunu bu madde kapsamına girmediği sebebiyle reddetti. Söz konusu madde sadece hayati risk ve fiziksel bütünlüğün tehlikede olması durumlarında Avrupa Konseyi’ne üye bir ülkeye insan hakları ihlalinin önlemesi için acil önlem alma zorunluluğu getiriyor.
Silvio Berlusconi’nin hapis cezası yaşı nedeniyle ev hapsine ve sosyal hizmete dönüştürülmüştü. Buna göre Berlusconi haftada bir gün huzurevinde yaşlılara yardım edecek.
(İHA)