BIST 8.974
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.282,09
HABER /  GÜNCEL

Berlusconi'ye hapis cezası

İtalya'nın eski başbakanı Silvio Berlusconi, yasadışı telefon dinleme kayıtlarının ailesine ait bir gazetede yayımlanması ve gizliliği ihlal suçlamasıyla bir yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol

İtalya’nın eski Başbakanı Silvio Berlusconi, yasadışı telefon dinleme kayıtlarının yayımlanması ve gizliliğin ihlali suçlamalarından bir yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Berlusconi, 'Unipol davası' kapsamında bir siyaset adamını yasadışı yollarla dinletmek ve ses kayıtlarını ağabeyi Paolo’nin sahibi olduğu Il Giornale adlı gazetede yayımlatmakla suçlanıyor.

Berlusconi’nin kararı temyize götürmesi ve bu süreç boyunca serbest kalması bekleniyor.

Gazetenin yayımladığı telefon konuşması, 2005 yılında sigorta şirketi Unipol’ün başkanı ve Berlusconi’nin bir dönem en büyük rakibi merkez sağ partisi lideri Piero Fassino arasında geçiyor.

Unipol, BNL bankasını satın almak istiyordu.

Satış işlemleri İtalya Merkez Bankası tarafından durdurulmuştu.

Silvio Berlusconi'nin kardeşi Paolo Berlusconi da satış görüşmeleri ve sürecine ilişkin gizli bilgileri yayımladığı gerekçesiyle 2 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, telefon dinlemenin satın alma sürecine uygunsuz müdahale olduğu hükmüne vardı.

Eski İtalya Başbakanı hakkında vergi kaçırdığı suçlamasıyla açılan davanın ay sonunda karara bağlanması bekleniyor.

Berlusconi hakkında reşit olmayan biriyle cinsel ilişkiye girme suçlamasıyla açılan bir dava daha var.

Geçen yıl Ekim ayında da Berlusconi, vergi kaçırma suçlamasıyla bir yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Bu karar da temyiz mahkemesinde.

Suçlamaları reddeden Berlusconi, ‘taraflı’ olduklarını iddia ettiği ‘savcıların siyasi bir kan davası’ yürüttüklerini söylüyor.