BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,90
ALTIN 2.437,16
HABER /  DÜNYA

Berlusconi yine kırdı geçirdi

İtalya'da loto çılgınlığı Başbakan Berlusconi'yi bile etkiledi. Ünlü başbakan bakın nasıl bir fıkra anlattı!

Abone ol

İtalyanların süper loto sayesinde milyoner olma rüyası devam ediyor. Bu gece yapılan çekilişte de devreden rekor ikramiye 143 milyon 900 bin Avroya yükseldi. İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, süper loto oynayıp oynamadığına ilişkin soruya fıkra ile yanıt verdi.

Berlusconi, Milano'da bir lokantadan çıkışı sırasında kendisine yöneltilen soruyu, "Asla loto oynamadım" diye yanıtlamasının ardından şu fıkrayı anlattı:

"Bana anlattıklarına göre Napoli'de biri eve dönüp eşine valizi hazırlamasını söyleyebilme umuduyla durmadan sayısal loto oynuyormuş. Kadın ona 'Nereye gidiyoruz?' diye sorduğunda ise 'Gidecek olan sensin' biçiminde karşılık verecekmiş".

İtalya'da baş döndürücü rakamlara ulaşan süper lotoda, bu akşam yapılan 85'inci çekilişte de şeytanın bacağı kırılamadı. Hiç kimsenin 6'yı bulamadığı çekilişte, büyük ikramiye yine devretti. Bu akşamki çekilişte, 5'i bulan 45 kişinin her birine 45 biner Avro dağıtıldı.

İtalya'da süper lotoda 6'nın tutturulması en son 31 Ocak 2009 tarihinde gerçekleşmişti. Altı buçuk aydır sürekli devreden büyük ikramiye, artık dünya rekoruna yaklaşıyor. 143,9 milyon Avroya ulaşan ikramiye, şans oyunlarındaki en büyük ikinci ikramiye konumuna yükselmiş bulunuyor.