BIST 9.126
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.325,28
HABER /  GÜNCEL

Berlusconi yanlış mitingde, rakip adaya destek istedi

Eski İtalya Başbakanı Segrate'de solun adayı Paolo Micheli'nin mitinginde, çevresindekilere adayın ismini sorduktan sonra "Paolo'ya oy verin" çağrısı yaptı. Sonra yanlış mitinge geldiğini fark eden Berlusconi, derhal mitingi terk etti.

Abone ol

Eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, yerel seçim kampanyasında yanlışlıkla rakip adayın partisinin mitingine katılarak oy istedi.

Segrate kasabasında yanlışlıkla rakip adayın mitingine katılarak oy istedi. Berlusconi, Segrate kasabasında solun adayı Paolo Micheli'nin mitinginde, çevresindekilere adayın ismini sorduktan sonra "Paolo'ya oy verin" çağrısı yaptı.

Ancak bir süre sonra yanlış mitinge geldiğini fark eden Berlusconi, korumalarıyla birlikte alanı terk etti.

Sol partilerin ortak adayı Paolo Micheli ise alay konusu olan bu karışıklık sonrası sosyal medyada yazdığı mesajda "Berlusconi de onay verdiğine göre bu iş tamam" dedi.

İtalya'da 7 bölgede ve bazı belediyelerde yapılan seçimler için halk sandık başına gitti.

Seçimler hem Başbakan Matteo Renzi, hem eski Başbakan Silvio Berlusconi hem de son dönemde yükselişte olan aşırı sağcı Kuzey Ligi için bir sınav olarak görülüyor.

Yerel seçim sınavı

Yerel seçimler, geçen yıl şubat ayında parti içi bir manevrayla başbakanlığa gelen Matteo Renzi için bir onay sınavı olarak değerlendiriliyor.

Renzi'nin liderliğindeki Demokratik Parti, geçen yılki AB seçimlerinde yüzde 40 oy almıştı. Ancak aradan geçen 1 yılda hükümetin uygulamaya koyduğu reformlar ve göçmen krizi tepkilere neden oldu.

Hükümete yönelik tepkilerin aşırı sağcı Kuzey Ligi'nin güç kazanmasına yol açıp açmayacağı da yerel seçimlerin merak uyandıran başka bir boyutu. Göç ve AB karşıtı Kuzey Ligi lideri Matteo Salvini, son dönemde İtalyan sağının yükselen yıldızı olarak nitelendiriliyor.

Eski Başbakan Silvio Berlusconi'nin ise vergi kaçakçılığından mahkum edilmesi ve Senato'dan azledilmesinin ardından bu seçimlerde de destek kaybına uğrarsa "siyaseten bitmiş olacağı" yorumları yapılıyor.

Senato'dan azledilse ve kamu görevinden men cezası halen devam etse de halen Haydi İtalya partisinin liderliğini yürüten Berlusconi, yerel seçim kampanyalarına da aktif olarak katıldı.