BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,91
ALTIN 2.508,13
HABER /  DÜNYA

Berlin'de kamyon Noel pazarına girdi!

Bir terör saldırısı haberi de Berlin'den geldi. Ünlü Kurfürstendamm Caddesi'ndeki Noel pazarına hızla giren bir TIR, onlarca kişiyi altına aldı.

Abone ol

Almanya'nın başkenti Berlin'de dorsesi olan bir TIR'ın Noel pazarına girdiği ve insanları altına alarak ilerlediği belirtildi. Berlin polisi olay yerinde 9 ölü ve en az 50 yaralının bulunduğunu belirtti.

Berlin'in ünlü Kurfürstendamm Caddesi'ndeki Noel pazarına dün gece hızla giren bir TIR, çok sayıda kişiyi altına aldı. Berlin polisi, olayda şimdiye dek 9 ölünün ve en az 50 yaralının bulunduğunu açıkladı. Polis, saldırının bir terör saldırısı olduğunu ve tüm bulguların bunu gösterdiğini açıkladı.

ŞÖFÖR OLAY YERİNDEN KAÇTI

Tır şöförünün olay yerinden kaçtığı da belirtildi. Alman medyası çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu söyledi. Görgü tanıkları pazarda ayrıca patlama seslerinin de duyulduğunu aktardı.

POLİS: TIRDAKİ İKİNCİ KİŞİ ÖLDÜ

Berlin polisi saldırı esnasında tırda şöförün yanında oturan ikinci kişinin öldüğünü belirtti.

TIR POLONYA PLAKALI

Olay yerinde terkedilen tırın Polonya plakalı olduğu da gelen bilgiler arasında.

Olay geçen temmuzda Fransa'nın Nice kentinde yaşanan kamyonlu terör saldırısını hatırlattı.

Tunus doğumlu Muhammed Buhlel, Nice'in kordon boyunda hızla sürdüğü kamyonu Bastille Günü'nü kutlayan kalabalığın içine sokmuş, 86 kişi ölmüştü. Polis Buhlel'i vurarak durdurabilmişti.