BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Berkin'in anne babası Yavuz Bingöl için ağır konuştu!

Erdoğan'ın Berkin Elvan'ın annesini yuhalatmasına destek vererek tepki çeken Yavuz Bingöl'e Elvan'ın ailesinden canlı yayında ağır sözler...

Abone ol

Gezi eylemleri sırasında Okmeydanı'nda polisin attığı biber gazı fişeğiyle başından vurulan ve 269 gün komadan kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ailesi Halk TV'de Yavuz Bingöl'e ateş püskürdü.

Programın moderatörü Oya Lale Özan Arslan, yayına Yavuz Bingöl'ü de davet ettiğini, ancak Bingöl'ün daha sonra çıkmak için söz verdiğini söyledi. Berkin Elvan'ın Babası Sami Elvan ve Annesi Gülsüm Elvan canlı yayında Bingöl için ağır sözler sarfetti. Ahmet Hakan'a verdiği röportaj ile ağır tepkilere hedef olan Yavuz Bingöl, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Berkin Elvan’ın annesini yuhalatmasına ilişkin "Erdoğan Berkin Elvan'ın annesini yuhalattı çünkü onun da ölmüş annesine küfredilmişti, bu insani bir durum" demişti. 

"BERKİN'İN TELEFONUNDAN BİNGÖL'ÜN ŞARKILARINI SİLECEĞİM"

Anne Gülsüm Elvan Bingöl'ün Twitter'dan özür dilemesine ilişkin "Yavuz Bingöl'ün türkülerini dinliyorduk. Bu özür açıklamasının bizim için bir anlamı yok." dedi. Baba Sami Elvan ise "Sabah böyle birşeyle karşıllaştığımızda beynimizden vurulmuşa döndük. Şaka sandık. Öğlene kadar bekleyelim dedik. Belki bir yanlış anlaşılma olur diye. Biz şuna inanıyoruz. Berkin gerçekten halkın çocuğu. İnsanlar Berkin'i kardeşi bilip sahiplenmişler. Halkımız çok güzel bir şekilde cevap vermişler. Berkin'in telefonunda hala Yavuz Bingöl'ün türküleri var. İstanbul'a döndüğümüzde onları sileceğim. Berkin telefonunda Grup Yorum, Ferhat Tunç, Ahmet Kaya ve Azer Bülbül... türküleri vardı." dedi.

"ARTIK İSMİNİ BİLE AĞZIMIZA ALMAYACAĞIZ"

Baba Sami Elvan şöyle devam etti:

Bizler kesinlikle Yavuz Bingöl'ün ismini ağzımıza almayacağız. Babası gerçekten onun ismini neden koyduğu ortaya çıktı. Yavuz Bingöl'e en güzel cevabı da kardeşi vermiş. Bir insanın doksan derece döneceğini kabul edemezdik. Özrü kabahatinden büyük. Biz özrünü kabul etmiyoruz. Bizi bir kere daha öldürdü. Kesinlikle biraya gelmeyeceğiz. Benim çocuğumu vuranlardan ne farkın var. Benim çocuğumu vuranlara emri veren belli. Dönemin Başbakanı (Erdoğan) 'Emri ben verdim' dedi.

"BENİM ÇOCUĞUMUN KATİLİ ERDOĞAN"

Berkin ölümünden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sorumlu tutan Gülsüm Elvan "Bugün de söylüyorum benim çocuğumun asıl katil Recep Tayyip Erdoğan'dır." diyerek Bingöl'ün açıklamalarının doğru olmadığı söylerken baba Sami Elvan "kamuoyuna mal olmuş bir sanatçı değil, bence paraya tapmış." dedi. Baba Elvan "Biz onun şarkılarını dinlerdik kasetlerini alırdık. Bizim ekmeğimizi yiyen insan bize arkadan kurşun sıkmıştır." diye devam etti.

Gezi eylemlerinde hayatını kaybeden isimlerden Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, Ahmet Atakan'ın babası Ali Atakan da yayına katılarak Yavuz Bingöl'e sert tepki gösterdiler.