BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.431,26
HABER /  GÜNCEL

Berkin'i öldüren polisi tanırım! Şok ifade

Berkin Elvan'ın ölümüne neden olan biber gazı kapsülünü atan polis ile 'vur' emrini veren polisi gören bir tanık çıktı.

Abone ol

İSTANBUL Okmeydanı'nda Gezi olaylarında gaz kapsülüyle başından yaralanan ve 269 gün sonra yaşam mücadelesini kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturmada 2 görgü tanığı ifade verdi.

Tanıklardan 17 yaşındaki Ö.K, Berkin'in yaralandığı anı anlattı ve Berkin'in ölümüne neden olan 'vurun' emri veren polisi görse tanıyacağını açıkladı.

Habertürk sinin haberine göre, 17 yaşındaki görgü tanığı Ö.K, Berkin Elvan'ın vurulduğu anı şöyle anlattı.

ÖNCE KUSTU 20 DAKİKA SONRA KENDİNDEN GEÇTİ

Sabah 6.30'du. Berkin fırının caddesinde bizim çocuklara ellerini kaldırıp 'Abi ekmek alacağım' dedi. O sırada polisler koştu. Gaz atıyorlardı. Kapsül Berkin'in ensesine geldi. Berkinin önce kustu, 20 dakika sonra kendinden geçti. Kucağıma aldım. Kafası iyice kanıyordu. Hastane için çıkış yolu bulamadık. Polis her yeri kesmişti.

SARIŞIN, KALIPLI, ORTA BOY...

Çevik Kuvvet polislerinin E5 karayolu üzerinden, Topkapı yönünden geldiğini, yaya olarak bulundukları caddeye çıktıklarını ifade eden ÖK., "Koşarak metrobüs yolundan ateş ettiler. Sürekli gaz atıyorlardı. En son buraya bir grup polis geldi. Bir tane kafasına doğru gaz maskesi takan polis vardı… Silahı sıkanın yüzünde de gaz maskesi vardı.

GÖREN HERKES TANIR

'Biber gazı at' emrini veren, küfür ederek 'Vurun, vurun' diye işaret edenin gaz maskesi kafasındaydı. Sarı tipli, kalıplı, orta boylu Çevik Kuvvet polisiydi. Rütbesini görmedim. Ama tanırım. Burada görenler de tanır" dedi.

268 GOFRET BİRİKTİRDİ

Berkin Elvan yoğun bakımdayken bir arkadşı uyanacağı gün vermek üzere her gün gofret biriktirdi. Biriken gofretler mahalledeki çocuklara dağıtılacak. Berkin'in arkadaşının yaptığı jesti, Twitter'dan duyuran ailesi "Berkin uyanacak diye hergün bir gofret alıp biriktiren arkadaşı geldi ziyarete… 268 gofret getirdi. Çocuklara dağıtacağız" diye yazdı.