BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Berkin Elvan soruşturmasının savcısı rehin alındı!

Berkin Elvan soruşturmasının savcısı Mehmet Selim Kiraz, Çağlayan Adliyesi'ndeki odasında DHKC üyeleri tarafından rehin alındı.

Abone ol

Berkin Elvan davasına bakan savcı Mehmet Sevim Kiraz'ı DHKC örgütü üyeleri adliyede rehin aldı. İçeriden silah sesi duyuldu. Odanın bulunduğu koridor boşaltıldı. Takviye polis kuvveti çağrıldı. İstanbul Adliyesi'nde silahlı kişilerce savcının rehin alındığı kata, çelik yelekli ve silahlı kişiler girdi. Sivil polisler de koridordan çıkarıldı.

Eylemciler savcıyı öldüreceklerini ilan edip süre verdiler. O sürenin sonuna gelindi. Şu anda Çağlayan Adliyesi'nde nefesler tutuldu ne olacak diye bekleniyor. Dakika dakika gelişmeleri bu haberden aktarıyoruz.

21.03- Adliyedeki rehine krizinde üç teröristin öldürüldüğü açıklandı. Rehin alınan Mehmet Sevim Kiraz'ın ise ağır yaralandığı belirtiliyor.

savci.20150331211840.jpg

21.01- Çağlayan Adliyesi'ndeki rehine krizi sonrası yapılan operasyonda, teröristlerin öldürüldüğü savcının ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı iddia edildi.

Al Jazeera Türk'ün iddiasına göre operasyonda tüm teröristler öldürüldü.

20.54: Çağlayan Adliyesi'nde ardarda silah sesleri duyuldu. Polisin operasyon yaptığı iddia ediliyor.

20.49: Savcı Kiraz'ı rehin alan teröristlerin kullandığı twitter hesabı askıya alındı. @umutbizde?? adlı hesap Berkin Elvan dosyasındaki şüpheli polislerin fotoğraflarını yayınlamıştı.

20.30: Savcıyı rehin alan teröristler, müzakerelerin sürdüğünü ve süreyi uzattıklarını açıkladı. Bu arada DHKC'ye yakın twitter hesaplarından herhangi bir çatışmanın olmadığı, silah sesinin ise sadecu uyarı amaçlı yapıldığı belirtildi.

16.54:  EYLEMCİLER'DEN AÇIKLAMA : 'KATİLLERİ AÇIKLAYIN SAVCIYA ZARAR VERMEYELİM' : DHKC üyeleri, ancak Berkin Elvan’ın katilleri açıklanması durumunda savcıya yönelik bir eylemleri olmayacağını açıkladılar.

16.33-DHA MUHABİRLERİ ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NİN İÇİNE GİRDİ: DHA muhabirleri dışarıdan çekim yaptıkları Çağlayan Adliyesi'nin içine girdi. 

İşte Çağlayan Adliyesi'nin ara katlarından görüntüler:

ekran-resmi-2015-03-31-16.33.10.png

ekran-resmi-2015-03-31-16.33.15.png

ekran-resmi-2015-03-31-16.33.26.png

16.31: ÇAĞLAYAN ADLİYESİ ÖNÜNDE İKİNCİ KEZ "BERKİN ELVAN ÖLÜMSÜZDÜR" SLOGANLARI ATILIYOR:
Halk Cephesi üyeleri 'Berkin Elvan ölümsüzdür' sloganları attı, polis slogan atanlara müdahale etti.

16:12: BAŞSAVCI VEKİLİ ORHAN KAPICI ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTI:
 
"Bu süreçte devletin tüm kurumları, bu konuda yardımcı olması gereken insanlar gerekli yardımları yapıyorlar. Tabi eylemin amacı, anladığımız kadarıyla Berkin Elvan soruşturması nedeniyle gündeme geldiğini öğreniyoruz. Berkin Elvan, bizim çocuğumuzdur, kardeşimizdir. Onun ölüm olayı hepimizi üzmüştür. Biz hukukçular olarak soruşturmayı etkin ve zamanında yapmak zorundayız. Elimizden gelen her türlü gayreti sarf ediyoruz. Bu eylemin faili de devletin bize verdiği yetki, hukuk sınırları içerisinde faili de bulunmaya çalışılacaktır. Başsavcılık ve emniyet olarak her türlü gayreti sarf edeceğiz. Bu konuda tüm halkımızın emin olmasını canı gönülden istiyoruz. Biz istiyoruz ki başka bir müessip hadise olmasın. Gerekli girişimler yapılıyor. İnşallah herhangi bir kaza olmadan bu eylem sonuçlanır."

"İçeridekiler avukat mı," sorusu üzerine ise Kapıcı şu cevabı verdi: O konuda net bir durum yok. Biz şu an itibariyle kimdir nedir onda değiliz. Burada bir hadise var, savcımızın can güvenliği.

16.06: İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ SELAMİ ALTINOK ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTI: "Hiç kimsenin canı yanmadan bir an önce sonuçlanabilmesinin gayretini gösteriyoruz. İnşallah umudumuz odur ki bu eylemde kimsenin canı yanmadan, hiçbir arkadaşımızın zarar görmesine imkan vermeden sonuçlanmış olur diye düşünüyoruz. An itibariyle herhangi bir sıkıntımız yok. Herhangi bir arkadaşımızın sorunu yok. Müzakereci arkadaşlarımız, bize katkı veren İstanbul barosu başkanımız, diğer arkadaşlarımız eylemcilerle görüşüyor. Berkin Elvan hepimizin çocuğudur." 

16.00: BERKİN ELVAN'IN BABASI SAMİ ELVAN'NDAN EYLEMCİLERE VİDEOLU ÇAĞRI: 
Twitter'daki Berkin Elvan hesabından bir açıklama yapan baba Sami Elvan, "Ben Sami Elvan! Kimsenin burnunun dahi kanamasını istemiyorum. Sadece adalet istedim bugüne kadar ve sadece adil bir yargılama istiyorum" dedi.


sami-elvan-savci-rehine.jpeg 

SAMİ ELVAN TWITTER'DAN 'KAN KANLA YIKANMAZ' MESAJI VERDİ- PLAYER'A TIKLAYINIZ 


15.52: ELEKTRİK KESİNTİSİ OLDUĞU ANDA EYLEM TESADÜF MÜ? :
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız "Adliyedeki vaka ile elektrik kesintisi arasında bağlantı kurmak gerçekçi görünmüyor" dedi.

ARABULUCU GELDİ : Ümit Kocasakal eylemciler ile güvenlik güçleri arasında arabulucuk yapmak için 10 dakika önce adliyeye geldi.

ümit-kocasakal-arabulucu-adliyede.jpg


TWİTTER'DA NELER KONUŞULUYOR?

İsmail Küçükkaya :
Bu iş karanlık, çok karanlık. Üstüne atlamayın hemen.

Akıl alacak gibi değil, silahla adliye basıp savcıyı esir alan terör örgütü DHKPC'ye söz söylemeyip, hükümeti suçlu bulan gazeteciler var!

Hakan Şükür ‏:
Güvenlik zaafiyeti mi, güvenilmezlik zaafiyeti mi? Bu silahlar nasıl oluyor da giriyor adliyeye sizce? Sahi nasıl? Şüpheler, şüpheler!!

Cengiz Semercioğlu :
Süre dolarken canlı yayınlar durduruldu... tüm haber kanalları güvenlik gerekçesiye yayınlarını kestiler...

Selahattin Günday: Kapının tekmelenmesi üzerine içerden bir el silah ateşlendi. Bu 'ses' üzerine rehine krizinin büyüklüğü farkedildi. Savcı rehin alındığının anlaşıldığı ilk zaman özel güvenlik ve polis tedbirsizdi. İçerden kitli kapı tekmelenerek açılmaya çalışıldı

Metin Feyzioğlu: Rehin alma eylemi bir terör eylemidir. Hiçbir gerekçe bunu masum ve haklı gösteremez. Dualarımız savcımızla" dedi

Selahattin Günday: Rehine krizi ike ilgili gelen bilgiler; görüşmeler sürüyor. Henüz eylemciler ikna edilemedi.Savcının sağlık durumu iyi

16.04: ÖRGÜT ÜYELERİ : 'ELİMİZİ KOLUMUZU SALLAYARAK GİRDİK': İMC TV’nin telefonla ulaştığı terör örgütü üyeleri “Adliyeye elimizi kolumuzu sallayarak girdik” dedi. Eylemciler “Savcıyı rehin alırken kapıyı kapattık. Özel güvenlik kapıyı zorladı. Biz de kapıyı daha fazla zorlamasınlar, daha fazla ilerlemesinler diye bir iki el ateş ettik” diye konuştu.

İŞTE EYLEMCİLERİN O AÇIKLAMALARI:

 

15.50: ADLİYE'DE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ: Çağlayan Adliyesi'ne tüm giriş çıkışlar kapatıldı. Çağlayan adalet Sarayında yogun güvenlik önlemi var.

caglayan-adliyesi-polis-guvenlik-savci-rehine.jpg

caglayan-adliyesi-savci-rehin-alindi.png

caglayan-adliyesi-savci-rehine-kriz.jpg

caglayan-adliyesi-savci-rehine-mehmet-selim-kiraz.jpg


15.48: BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI: Adliye önünde Berkin ölümsüzdür diye slogan atan eylemci gözaltına alındı

berkin-elvan-savcisi-rehin1.jpg

15.45: ADLİYE ÖNÜNDE SLOGAN ATILIYOR:
Çağlayan adliyesi önünde 'Berkin Elvan ölümsüzdür' sloganları atılıyor.

15.43: GAZETECİLER KORİDORLARDAN DIŞARI ÇIKARILDI: Gazeteciler de koridorlardan indiriyor. Girişteki basın odasında beklemeleri isteniyor

15.40: SİLAH SESLERİ: Eylemcilerin, Savcı Kiraz'ın Çağlayan Adliyesi'ndeki odasının kapısını 'dosya verme' bahanesiyle çalarak girdikleri iddia edilen 6. katta silah sesleri duyuluyor.

15.00- BAŞBAKANLIK'TA OLAĞANÜSTÜ 'REHİNE KRİZİ' TOPLANTISI: Çağlayan Adliyesi'nde Berkin Elvan savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınmasının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu eski ve yeni içişleri bakanlarını toplantıya çağırdı! 

14.38- SAVCI KİRAZ'IN TELEFONUNU KİM AÇTI: Hürriyet'ten Dinçer Gökçe 
rehin alınan savcı Mehmet Selim Kiraz'ı aradı, fakat telefonu açan kişi "Savcı Selim Kiraz şu an müsait değil" diyerek telefonu kapattı. Kendisine ait GSM numarasından aranan rehin Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın telefonunun açıldığı belirtildi.

14.43: DHKC'DEN SESLİ MESAJ: 
Savcıyı rehin alan DHKC örgütü üyeleri Youtube üzerinden bir sesli mesaj yayınladı. Mesajda “Verdiğimiz saate kadar taleplerimiz yerine getirilmezse savcı öldürülecektir. Bugüne kadar öldürülen çocukların adaleti sağlanmadı. Adaleti biz sağlayacağız” denildi. 48 saniyelik sesli mesajda 'Adaleti biz sağlayacağız' dediler.

İşte o mesaj:



ÖRGÜT ÜYELERİ 2. SESLİ MESAJLARINI YAYINLADI-PLAYER'A TIKLAYINIZ

Çağlayan Adliyesi'nde Berkin Elvan savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı rehin alan "DHKC" eylemcileri 2. sesli mesajlarını yayınlandı.

ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NDE REHİNE KRİZİ!

DHKPC örgüt üyeleri bugün saat 12.36’da, İstanbul’daki Çağlayan Adliyesinin 6. Katında bulunan, Berkin Elvan soruşturmasına bakan savcı Mehmet Selim Kiraz’ı odasında rehin aldılar. CHP'li Sezgin Tanrıkulu ve İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın arabulucu olmasını istedi. 

3 SAAT SÜRE VERMİŞLERDİ, SÜRE DOLMAK ÜZERE...

DHKC üyeleri 3 saat içinde yerine getirilmesini bekledikleri taleplerini sıralayarak, bu taleplerin yerine getirilmediği takdirde savcıyı öldüreceklerini duyurmuşlardı. DHKC terör eylemcilerinin verdiği sürenin dolmasına dakikalar kaldı. Peki şimdi ne olacak? Özel harekat timlerinin adliyeyi sardı ve adliye tamamen boşaltıldı, ambulans ve itfaiye ekipleri adliyeye sevk edildi. Peki operasyon başlayacak mı?

TWITTER HESAPLARINDAN DUYURDULAR!

Rehin alma krizinin sorumluluğunu DHKC (Devrimci Halk Kurtuluş Savaşçıları) Twitter hesabından yaptığı açıklamayla üstlendi.  

ÖZEL TİM ADLİYEYE GİRDİ!


İçeriden silah sesi duyuldu, özel tim adliyeye girdi. Örgüt, şu açıklamayı yaptı: "Berkin Elvan'ı vuran ve gözetleyen polislerin derhal tutuklanmasını istiyoruz. Milletvekili Sezgin Tanrıkulu arabulucu olsun. 15.35'e kadar süre veriyoruz, müdahale olursa savcıyı öldürürüz." Bu arada savcıyı rehin alanların 3 kişi oldukları belirtiliyor.



İTFAİYE VE AMBULANS ADLİYE ÖNÜNE GELDİ!

İtfaiye ekipler, ambulanslar ve polis ekipleri Çağlayan Adliyesi önüne geldi. Özel harekat adliyeye girdi.

caglayan-adliyesi-berkin-elvan-savcisi-rehin-alindi.20150331141627.jpg

SAVCININ AİLESİ ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NE GELDİ

Savcının ailesinin Çağlayan Adliyesi'ne geldiği bilgisi verildi. İşte ailesinin o görüntüleri:

screen-shot-2015-03-31-at-15.26.42.png

screen-shot-2015-03-31-at-15.26.51.png


SAVCIYI ÖLDÜREBİLİRLER!


DHKC örgütüne yakın bir internet sitesinde, savcının rehin aldındığı, talepler yerine getirilmediği takdirde savcının öldürüleceğini yazıldı. Savaşçılar saat 15.36’ya kadar talepleri yerine getirilmezse savcıyı ölümle cezalandıracaklarını açıkladılar.

TALEPLERİNİ YAYINLADILAR!

Halkın Sesi adlı hesaptan "Gerçekleştirilmesini İstedikleri Talepleri" adı altında bir liste yayınladı, İşte o liste:

DHKC talepleri:

1-Berkin Elvan’ı katleden polislerin canlı yayına çıkarak itirafta bulunmaları…

2-Polislerin Halk Mahkemelerinde yargılanmaları…

3-Bugün kadar, Berkin Elvan için yapılan eylemlere katıldıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan, işten atılan, tutuklanan herkesin suçlamalarının kaldırılması…

4-Bu üç saatin ardından güvenli bir şekilde ayrılmalarının sağlanması…

5-Oluşturulacak bir heyetle iletişim Kurmak… Oluşturulacak heyette bulunmasını istedikleri kişiler: Ümit Kocasakal, Sezgin Tanrıkulu, ÇHD’den bir avukat, Halk Meclislerinden bir kişi…

Gelişmeler elimize ulaştıkça aktarmaya devam edeceğiz…

MEHMET SELİM KRİZ KİMDİR?

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, Gezi Parkı eylemeleri sırasında İstanbul Okmeyda'nında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili soruşturmaya bakıyor.

Yaklaşık iki ay önce bu soruşturmaya atanan Savcı Kiraz, son olarak Emniyet Müdürlüğü'nden daha önce eşkâlleri belirlenen 3 polisin açık kimliklerinin belirlenmesi amacıyla olay günü o bölgede görevli 21 polisin kimliklerini almıştı.