BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,81
ALTIN 2.493,37

Beratcan'ın annesine uyarı içeri girersin

Beratcan'ın annesine uyarı içeri girersin

10 yaşındaki Beratcan Karakütük geçen mart ayında Kartal'da kaybolmuş daha sonra Tuzla'da ormanlık alanda cesedi bulunmuştu. Cinayeti annesi Türkan Karakütük'ün sevgilisi Ersin Kaşıkçı'nın işlediği ortaya çıkmıştı.

Beratcan'ın annesine uyarı içeri girersin

Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2. celsesi görülen duruşmaya, tutuklu sanık servis şoförü Ersin Kaşıkçı ile tutuksuz sanık anne Türkan Karakütük katıldı. Mahkeme başkanı Haluk Azkın, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nden Türkan Karakütük'ün adli kontrolle ilgili sorun çıkardığına ilişkin yazı yazıldığını belirterek, "Niye sorun çıkarıyorsun denetimli serbestlik görevlilerine? Eve almadığın, küfrettiğin yazıyor. Daha önce de ev adresinde bulunamadığın yazılmıştı" dedi. Sanık Karakütük de herhangi bir zorluk çıkarmadığını çocuğu ile görevlilerin arasında geçen diyalog sebebi ile tutanak tutulduğunu ve hakkındaki adli kontrole uyduğunu dile getirdi. Bunun üzerine mahkeme başkanı Azkın, "Bir daha böyle bir şey yaparsan doğrudan içeri gidersin" diye uyarıda bulundu.

Beratcan'ın annesine uyarı içeri girersin

Beratcan'ın babası müşteki Ergün Karakütük'ün avukatı Hicran İlhan ise, denetimli serbestlik görevlilerine zorluk çıkardığı belirtilen sanık Karakütük'ün tutuklanmasını istedi. Söz alan sanık Türkan Karakütük'ün avukatı Arzu Doğan, "Müvekilimin denetimli serbestlik görevlilerine her hangi bir olumsuz davranışı yoktur. Baba Ergün Karakütük'ün sanıklar arasındaki ilişkiyi bildiğini geçen celse söylemiştik. Ergün Karakütük bu ilişkiyi müvekkilime yönelik şantaj olarak kullanıp Türkan'ın tüm faturaları ödemesini sağlamıştır. Bunun karşılığında da ilişkiye ses çıkarmamaktadır" dedi.

Beratcan'ın annesine uyarı içeri girersin

Mahkeme heyeti, sanık Türkan Karakütük'ün tutuklanması yönündeki talebin daha önce reddine karar verildiği gerekçesiyle tekrar reddine karar verdi. Sanık Ersin Kaşıkçı'nın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Beratcan'ın annesine uyarı içeri girersin

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 9 Mart 2016 tarihinde Beratcan Karakütük'ün kaybolması ile ilgili olarak yürütülen soruşturma sonucu izlenen kamera görüntülerinde beyaz renkli servis minibüsüne bindiğinin görüldüğü ifade edildi. Servisin Ersin Kaşıkçı'ya ait olduğunun tespit edilmesi üzerine sanığın yakalandığı belirtilen iddianamede, Kaşıkçı'nın kaybolan Beratcan'ın annesi Türkan Karakütük ile duygusal ilişkisinin tespit edildiği aktarıldı.