BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.323,98
HABER /  GÜNCEL

Berat Kandili'nde camiler doldu taştı

Ramazan ayının habercisi olarak kabul edilen Berat Kandili dolayısıyla ibadet etmek isteyenler camilere akın etti..

Abone ol

İstanbul'da Berat Kandili coşkuyla idrak edildi. Vatandaşlar, akşam saatlerinden itibaren camilere gelmeye başladı. Kandil dolayısıyla kentteki birçok camide İstanbul Müftülüğü'nce özel program düzenlendi.

Süleymaniye Camisi'ndeki programa katılan vatandaşlar, caminin içini ve avlusunu doldurdu. Programda, vatandaşlar Kur'an-ı Kerim, Kaside-i Bürde, ilahiler dinledi, namaz kıldı ve dua etti.

BURSA

Bursa'da Tarihi Ulucami ile Yeşil Cami, adeta vatandaşların akınına uğradı, dışarıda kalan birçok kişinin ibadetlerini cami avlularına serilen hasırların üzerinde yerine getirdikleri görüldü.

EDİRNE

Berat kandili, Edirne'de, başta Selimiye olmak üzere birçok camide okunan mevlitlerle kutlandı. Selimiye Camisi'nde Berat Kandili dolayısıyla saf tutuldu, dualar edildi.

İl Müftüsü Ömer Taşçıoğlu, bu gecede Allah'ın rahmet kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirterek, “Bu geceyi dua ederek, Allah'a yalvararak geçirmeli ve bu gecenin kıymeti bilinmeli. Berat Kandili, günahlardan temizlenme zamanıdır” dedi.

Berat Kandili dolayısıyla kente gelen çok sayıda gurbetçi ve Batı Trakyalı da Edirnelilerle Selimiye Camisi'nde saf tutarak namaz kıldı, dua etti.

ŞANLIURFA

Kandil dolayısıyla, “Peygamberler'in atası” olarak kabul edilen Hz. İbrahim'in doğduğu mekana da ev sahipliği yapan tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki camilerin yanı sıra Hz. Eyyüp'ün hastalığında çile çektiği mağaranın bulunduğu Eyyüp Peygamber Camisi vatandaşların ibadet için seçtiği mekanların başında yer aldı.

Akşam saatlerinden itibaren camilerde Kur'an-ı Kerim okuyup, namaz kılan ve dua eden vatandaşlar, okutulan mevlidi dinledi.

Kentin ve bölgenin en önemli dini inanç merkezleri arasında yer alan Balıklıgöl Yerleşkesi, kandil dolayısıyla kent merkezinin yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda ziyaretçiye de ev sahipliği yaptı.

ADANA

Berat Kandili, Adana'da başta Sabancı Merkez Camisi olmak üzere birçok camide vatandaşların yoğun katılımıyla kutlandı.

Sabancı Merkez Camisi'ne gelen çok sayıda vatandaş, Berat Kandili dolayısıyla saf tuttu. Birlikte kılınan namazın ardından dualar okundu. Kentteki diğer camilerde de kandil nedeniyle yoğunluk yaşandı, vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

BOSNA HERSEK

Bosna-Hersek'te, camilerde Berat kandili coşkusu yaşandı.

Berat kandili nedeniyle, Bosna-Hersek'in başta Saraybosna olmak üzere Mostar, Zenica, Tuzla ve Bihaç gibi kentlerinde çeşitli camilerde programlar düzenlendi. Başkent Saraybosna'nın Sokoloviç Kononiya semtinde bulunan Ali Bey Camisi'nde de akşam namazının ardından düzenlenen merkezi programda Berat gecesinin önemi anlatıldı, Mevlid-i şerif ve Kur'an-ı Kerim okundu.

Camideki kandil programına katılan çok sayıda Saraybosnalı, birlikte saf tuttu ve kılınan namazın ardından dua etti.