BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.282,27
HABER /  SEÇİM

Berat Albayrak'tan ilginç dizi benzetmesi

AK Parti'nin İstanbul milletvekili adayı Berat Albayrak, Türkiye'yi 'Diriliş' dizisi benzetmesiyle anlattı.

Abone ol

Türkiye'nin içinde bulunduğu süreci osmanlı döneminin kuruluşuna giden döneme benzeten AK Parti'nin İstanbul milletvekili adayı Berat Albayrak, "Türkiye daha o dizinin başındaki noktada" dedi.

Albayrak, seçim çalışmaları kapsamında, Üsküdar Sivaslılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleriyle bir araya geldi. 

Burada konuşan Albayrak, 7 Haziran seçiminin hem iç dinamikler açısından hem de uluslararası ve bölgesel dış dinamikler açısından önemli olduğunu belirtti.

Çok büyük kırılmaların, mezhepsel gerginlik ve savaşların, ekonomik ve siyasi anlamda krizlerin olduğu bir coğrafyada yaşanıldığını ifade eden Albayrak, "Bu coğrafyada, bu bölgede, siyasi istikrarı, ekonomisi, istihdama dayalı yatırım potansiyeli ile güven telkin eden ilk ve tek ülke biziz" diye konuştu.

Türkiye'nin, geçmişte yokluklar, sıkıntılar, problemler, koalisyonlar, iki partiler, üç partilerin en ufak bir kararı bile bulundukları toplantılarda, organize ettikleri Bakanlar Kurulu toplantılarında alamayarak ülkenin kaderini, geleceğini çok ciddi sıkıntılara düşüren bir siyasi iklimden bugüne önemli mesafe katettiğini anlatan Albayrak, AK Parti denildiği zaman akıllarda kalan en önemli hususun güven ve istikrar olduğunu vurguladı.

"Bu kadar sancılı bir uluslararası konjonktürde Türkiye'de güven ve istikrarın devamı elzemdir, hayatidir" diyen Albayrak, konuşmasında başkanlık sistemine de değindi.

AK Parti milletvekili adayı Berat Albayrak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yeni Anayasa, Yeni Türkiye diyoruz. Aslında farkında olmadan bu değişim sürecinin içindeyiz ve beraber yaşıyoruz. 12 yıllık bu süreçte yaşananlar, aslında Türkiye'nin ne kadar değiştiğine işaret etmektedir. Bugün geldiğimiz nokta, bu kavşak noktası, yeni Türkiye, yeni Anayasa, başkanlık sistemi tartışmalarını da beraberinde getiriyor. Türkiye'de kişilerle müsemma, kişilerle değişkenlik gösteren bir sistemden öte kurumsal bir yapı ve sistem, güven ve istikrarın devam etmesi için kurumlar üzerinde bir değişikliğe ihtiyaç var. Türkiye'nin 60-70 ve 90'lardaki gibi patinaj çektiği, gücünü, parasını heba ettiği dönemlere dönmemesi için hem demokratik hakların, özgürlüklerin güçlenmesi için hem de sistemsel işleyişi zorlaştıran birçok handikapın giderilmesi açısından yeni anayasa ve başkanlık çok önemlidir. Bunu birçok noktada altını çizerek söylüyorum. Burada hepimize iş düşüyor." 

SORUNLAR BÜYÜK ÖLÇÜDE AŞILDI

Çözüm sürecine değinen Albayrak, bu süreçle ilgili farklı tepkiler geldiğini söyledi. Berat Albayrak, 28 Şubat dönemine işaret ederek, şu değerlendirmelerde bulundu: 

"Biz erkekler olarak bunun sıkıntısını çok çekmedik. Hanım arkadaşlarımız daha derinden yaşadılar bu sıkıntıları. Biz en fazla meydanlarda özgürlük için üniversite yıllarında bağırıyorduk, eylemler yapıyorduk o kadar. Ama hanım kardeşlerimiz ciddi bir sistemik ayrımcılığa uğradılar, çok zulüm gördüler. Çok sıkıntı çektiler. Dik durdular. Bugün özgürlükler noktasında gelinen nokta ortada. Bu kazanımların elde edilmesi milleti ile aynı dili konuşan bir iktidar ile mümkün oldu. 

Ülkemizde yakın tarihte sadece dini yaşayışından ötürü değil, etnik kökeni sebebiyle de zulüm gören insanlar oldu. Bugün gelinen noktada AK Parti öncülüğünde yürütülen asrın kardeşlik projesi sonucunda bu sorunlar büyük ölçüde aşıldı. Birlik ve beraberlik noktasında, tek, yek vücut güçlü bir Türkiye noktasında çok büyük mesafeler katedildi."

ÇOK DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE

AK Parti'nin İstanbul milletvekili adayı Berat Albayrak, ekonomi alanında Türkiye'nin önemli mesafe katettiğine dikkati çekti.

Albayrak, "Çok yakın bir dostum, 'Türkiye 28 Şubat'ta, demokrasi, özgürlük ve yasaklar problemi yaşarken, esas hikayenin cüzdanları toplama operasyonu olduğundan bahsetti.' Türkiye'de 28 Şubat döneminde, finansal ve ekonomik alanda baktığımızda, 250-300 milyar dolar, buhar oldu. Hepimizin parası. Batık bankalar üzerinde faizlerin artması, rant ekonomisinin gelişmesi, ülkenin borç yığınının artması bu krizleri yaşattı" değerlendirmesinde bulundu. 

Türkiye'nin "belki de gelmiş geçmiş dünya tarihinin en büyük krizinden" güçlü bir şekilde çıktığını anlatan Albayrak, "Sırf 2009'dan bugüne kadar milyonlarca kişiye istihdam oluşturulmuştur. Bu basit bir olay değildir. Komşusu hapşırdığında hasta olan bir Türkiye'den, bugün ekonomik ve siyasi olarak çok daha güçlü bir Türkiye'ye. Mimarı tabiki sizler, bugünkü siyasi iktidarın dik duruşu ve yoğun bir şekilde çalışarak Türkiye'yi bu noktaya getirme arzusu ve aşkıdır" ifadelerini kullandı. 

SON 13 YILDA EKONOMİ DÖRDE KATLANDI

Türkiye'nin ekonomisinin son yıllarda önemli gelişme gösterdiğini dile getiren Albayrak, "Son 15 yıldır kapımızdan savaş eksik oluyor mu? Yok. Terör eksik oluyor mu? Yok. Ekonomik kriz eksik oluyor mu? Yok. Buna rağmen Türkiye son 13 yıldır AK Parti iktidarında ekonomisini dörde katladı" dedi. 

Berat Albayrak, daha yolun başında olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bir ekonomist, finansçı olarak söylüyorum. Türkiye sahip olduğu potansiyeli ile televizyonda 'Diriliş' dizisi var ya Türkiye daha o dizinin başındaki noktada. Dizide anlatılan hikayenin daha en başındayız. Aynı o dizideki gibi, biliyorsunuz Ertuğrul Gazi'nin etrafında, yiğidolar gücünde, cesaretinde, ecdadının etrafında bugünleri inşa edecek. Osmanlı'yı inşa edecek. Müthiş bir ruhla ilmek ilmek örülen bir hikaye anlatılıyor orada. Bugün Türkiye, sahip olduğu potansiyel ile tüm bölge coğrafyası için büyük bir umut vadediyor" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Albayrak, Üsküdar Sivaslılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri ile fotoğraf çektirdi.