BIST 9.600
DOLAR 32,50
EURO 34,64
ALTIN 2.480,56
HABER /  GÜNCEL

Berat Albayrak'a nefes aldırmayan lobi sahnede

Sabah gazetesi yazarı Okan Müderrisoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirdiğini söyledi.

Abone ol

Sabah gazetesi yazarı Okan Müderrisoğlu, "Lakin Albayrak'a nefes bile aldırmayan bir dirençli lobi de faaliyet gösteriyor. Ve bu sinsi gücün hem deşifre edilmesi hem de elinin kırılması önem taşıyor" iddiasını ileri sürdü.

Müderrisoğlu, dolar kuru ile Türkiye'yi hedef alan ABD'nin ekonomik saldırısını bugünkü köşe yazısında değerlendirdi. Müderrisoğlu, Albayrak'ın koltuğuna oturur oturmaz çok sayıda tehlikelerle karşıya karşıya kaldığına dikkat çekti.

Okan Müderrisoğlu, "Küresel kirli oyuna karşı milli duruş" başlığıyla yayımlanan yazısında sert dalgalanan döviz kurlarıyla ilgili olarak "Madalyonun arka yüzünde küreselleşmeye karşı hamleler yapan, korumacılığı savunan yeni ABD politikası, Erdoğan'a ceza kesmek isteyen İsrail'in parmağı ile Ankara'nın Rusya ve Çin'le geliştirmek istediği yeni ilişki formatından sancılanan çevreler bulunuyor" görüşünü dile getirdi. 

"Teknik olarak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak üzerine düşeni fazlasıyla yerine getiriyor" diyen Müderrisoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

SİNSİ GÜCÜN DEŞİFRE EDİLMESİ HEM DE ELİNİN KIRILMASI ÖNEM TAŞIYOR
"Lakin Albayrak'a nefes bile aldırmayan bir dirençli lobi de faaliyet gösteriyor. Ve bu sinsi gücün hem deşifre edilmesi hem de elinin kırılması önem taşıyor. Son 4 günde yapılan hazırlıklar, Merkez Bankası, BDDK ve SPK'nın aldığı önlemler bu şartlar altında doğru adımlara işaret ediyor. Psikoloji değişiyor. Türkiye'nin bankaları ve bankacıları, ötekilerden ayrışarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı sorumluluğu ile davranarak, bu ekonomik saldırıya karşı yüzde 100 yerli ve milli pozisyon alıyor."

Merkez Bankası'ndan son dakika dolar kararı piyasaya 10 milyar'lık kaynak sağlandı

Merkez Bankası'ndan son dakika yeni döviz tedbirleri