BIST 9.080
DOLAR 32,42
EURO 35,21
ALTIN 2.325,69
HABER /  POLİTİKA

Berat Albayrak yeni kabinede ne bakanı oldu?

Berat Albayrak yeni kabineye girdi. Berat Albayrak yeni kabinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı olan Berat Albayrak'ın bakan görevine getirilmesine kesin gözüyle bakılıyordu.

Abone ol

Yeni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı olan Berat Albayrak'ın adı ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcılığı için geçiyordu. Yeni kabineye giren Berat Albayrak yeni Bakanlar Kurulu'nun Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı görevine getirildi.

BERAT ALBAYRAK KİMDİR?

Yükseköğretimini İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nde tamamlayan Albayrak, New York'ta Pace Üniversitesi'nde finans üzerine MBA yapmıştır.

Berat Albayrak yeni kabinede ne bakanı oldu?

1996 yılından itibaren profesyonel meslek hayatına başlayan Albayrak, 1999 yılından beri Çalık Grubu'nun yurtiçi ve yurtdışı şirketlerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2002 yılında çalıştığı Çalık Holding'in ABD ofisinde Finans Direktörlüğü ile görevlendirildi. Bu esnada New York Pace University, Lubin School of Business'te İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı yaptı. 2006 yılında ABD'den Türkiye'ye dönen Albayrak holdingin Mali İşler Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. 2007 yılında Çalık Holding'e Genel Müdür olarak atanmıştır.[3] Albayrak, aynı zamanda grupiçi firmalarda da Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Finans ve Bankacılık bilim dalında doktorasını, yenilenebilir enerji kaynaklarının finansmanı üzerine tez hazırlayarak tamamladı.

Berak Albayrak midir Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak ne bakanı oldu
Esra Erdoğan'ın eşi Berat Albayrak

12.Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı olan Berat Albayrak, iki çocuk babasıdır. Abisi olan Serhat Albayrak ise Turkuvaz Medya Grubu’nun CEO'luğu görevini yürütmektedir.