BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.432,29
HABER /  EKONOMİ

Berat Albayrak: Sadece Trakya havzasında 2 milyar ton var

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, sadece Trakya havzasında 2 milyar ton kömür olduğunu belirterek, bu bölgenin kaynaklarını en etkin şekilde kullanacaklarını söyledi.

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Özellikle Trakya havzasında artan nüfus, büyüyen ekonomi, OSB, artan enerji tüketimi ihtiyacı noktasında da ithal değil, yerli kaynakları değerlendirmek için, tüm Trakya havzasını en etkin şekilde değerlendireceğiz." dedi.

Albayrak, Mega Saray'da düzenlenen AK Parti Silivri 6. Olağan İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, İstanbul'un çehresi ve kaderi değişirken, AK Parti belediyeciliğinin değdiği ilçelerin başka bir sınıfa doğru bir hızla ilerlediğini söyledi.

Albayrak, AK Parti siyasetini, hizmet anlayışını tekrardan Silivri'ye getirmenin ötesinde, bir kurtuluş savaşının içinden geçilen bu günlerde Silivri'deki köylerde, merkezin dışında oturan tüm vatandaşların, oynanan bu ihanet senaryolarının farkında olması için bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

TRAKYA HAVZASINI EN ETKİN ŞEKİLDE KULLANACAĞIZ
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, Türkiye'nin ilk nükleer santrali olan Akkuyu Nükleer Santrali'nin açılışına değinerek, "Bu hafta diyorlar '60 yıllık bir rüya'. Ben de diyorum ki bırakın 60 yıllık, 100 yıllık, 100'lerce yıllık hayalleri hayata geçiren bu ülkede bu güçlü liderliğin en ön safında yer alan Recep Tayyip Erdoğan'dır." ifadelerini kullandı.

TRAKYA HAVZASINDA 2 MİLYAR TON KÖMÜR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerli kömür ile ilgili sözlerine ilişkin, şunları söyledi:

"Bir video attı arkadaşlar. Bir de baktım ki bu ana muhalefet kendi teşkilatına vatan haini diyor. Trakya'da, Eskişehir'de yerli kömürün çıkarılıp, yerli kaynaklarla ülke istihdamına, ekonomisine, cari açığına bir merhem olsun diye, bu iktidarın yerli ve milli kaynak stratejisini baltalamak için bir şeyler yapıyor. Bir videoya baktım dediğine, bir de baktım sahaya inenlere.

Sadece Trakya havzasında 2 milyar ton, 2-3 bin kalori kömürümüz var. Peki biz ne diyoruz yerli ve milli kaynak olarak? Bunları değerlendirmemiz lazım değil mi? 40 milyon ton ithal kömür mü alalım, dışarı para mı verelim? Yoksa bu kaynakları en çevreci, en kaliteli, en kurumsal imkanlarla, en profesyonel şekilde ekonomiye, istihdama mı kazandıralım? Biri ayrı çalıyor, biri ayrı çalıyor." 

Albayrak, bu dönemde de özellikle Trakya havzasında artan nüfus, büyüyen ekonomi, OSB, artan enerji tüketimi ihtiyacı noktasında da ithal değil, yerli kaynakları değerlendirmek için tüm Trakya havzasını en etkin şekilde değerlendireceklerini ifade etti.